Din handlekurv

Australian Cattledog

Valp og raseprofil

#271

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Australian Cattledog i Norge

▪️   nye valper registrert i 2022 

▪️ En endring fra 2021

▪️  0 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

0,0/5

Aktivitetsnivå

0,0/5

Samarbeidsevne

0,0/5

Pelspleie

0,0/5

Budsjett

Australian Cattledog som ligger i gresset

Fakta om Australian Cattledog

Oppsummering av Australian Cattledog

  • Kraftig, kompakt og harmonisk bygget med stor bevegelighet, styrke og utholdenhet.
  •  Lojal og vokterinstinkt mot buskap og eiendom, men tilgjengelig og vennlig i utstillingsringen.
  •  Kraftig hode med bred skalle og tydelig markert stopp. Våkne øyne med advarende eller mistenksomt uttrykk.
  •  Muskuløse kinn og middels store, opprettstående ører.
  •  Sterke forlemmer med rette og parallelle ben. Rette baklemmer med velvinklede knær og sterke poter.
  •  Rett overlinje, kraftig rygg, bred lend, og dype flanker.
  •  Hårlag er korthåret med dobbel pels. Blå eller rødspettet farge med tillatte avtegninger.
  •  Hannhunder har en mankehøyde på 46-51 cm, tisper 43-48 cm.

Opprinnelse og helhetsinntrykk

Australian Cattledog er en kraftig, kompakt og harmonisk bygget hund med evnen og lysten til å utføre ethvert oppdrag, uansett hvor anstrengende det måtte være. Den kombinerer masse, kraft, balanse og sterk muskelkondisjon, noe som gir inntrykk av stor bevegelighet, styrke og utholdenhet. Det er viktig at hunden ikke har overdreven tyngde eller spinkelhet, da dette anses som alvorlige feil.

Adferd og temperament

Australian Cattledog er kjent for å være lojal og har et naturlig vokterinstinkt overfor buskap og eiendom. Den er vanligvis mistenksom overfor fremmede, men er tilgjengelig og vennlig i utstillingsringen. Dette gjør den til en pålitelig følgesvenn og en flott arbeidshund.

Utseende og hode

Australian Cattledog har et kraftig hode som er i harmoni med resten av kroppen. Skallen er bred og lett hvelvet mellom ørene, og den har et tydelig markert stopp. Snutepartiet er bredt og godt utfylt under øynene, gradvis avsmalnende for å danne et middels langt, dypt og kraftig snuteparti. Leppene er stramme og tørre. 

Øynene er mørk brune, ovale og har et våkent og intelligent uttrykk. Når fremmede nærmer seg, kan hunden ha et advarende eller mistenksomt uttrykk.

Ører, hals og lemmer

Hundens ører er middels store, heller små enn store, og er bredt ansatte. De er muskuløse, opprettstående og middels spisse. Halsen er usedvanlig kraftig, muskuløs og middels lang, bred ved overgangen til kroppen, og den skal ikke ha løs halshud. 

Forlemmene er kraftige med en rund benstamme helt ned til potene. De er sett forfra rette og parallelle. Baklemmene er brede, kraftige og muskuløse, og sett bakfra er de rette og parallelle fra hasene og ned.

Kropp og bevegelser

Australian Cattledog har en rett overlinje og en kraftig rygg. Lenden er bred, sterk og muskuløs, spesielt hos hannhunder. Krysset er ganske langt og skrånende. Brystet er dypt, muskuløst og moderat bredt, med godt hvelvede ribben og dype flanker. Halen er forholdsvis lavt ansatt og følger linjen fra krysset. 

Den rekker omtrent til hasene og henger i en svak bue i hvile, men heves under bevegelse eller opphisselse. Bevegelsene til Australian Cattledog er rene, frie, smidige og utrettelige, og det er en harmoni mellom forparten og det kraftige frasparket. Den har også evnen til raske og plutselige bevegelser.

Pels og farge

Australian Cattledog har et korthåret hårlag med dobbel pels. Den har kort, tett underull, og dekkpelsen er tett, rett, grov og flat, noe som gjør den motstandsdyktig mot regn. På kroppen har den ca. 2,5-4 cm lang pels. Det dannes en passende bukse under kroppen og bak på lårene. Pelsen på hodet, innsiden av ørene, foran på bena og potene er kort, mens den er noe lengre og tykkere på nakken. 

Halen skal ha en børste. Når det gjelder farge, kan Australian Cattledog være blå eller rødspettet. Tillatte avtegninger inkluderer sort, blå eller tan på hodet, helst jevnt fordelt. Tan-fargen strekker seg fra midt på forbena opp til fremsiden av brystet og strupen, samt på kjevene. På innsiden av bakbena og innsiden av lårene brer tan-fargen seg til fremsiden av kneet og til utsiden av bakbena fra hase til tær. Tan-farget underull er tillatt på kroppen, men må ikke synes gjennom de blå dekkhårene. Sorte tegninger på kroppen er ikke ønskelig.

Størrelse og vekt

Mankehøyden for hannhunder skal være mellom 46-51 cm, mens tisper skal ha en mankehøyde på 43-48 cm.

Råd og veiledning fra raseklubben

For ytterligere informasjon, råd og veiledning om Australian Cattledog anbefales det å kontakte raseklubben for rasen. De vil kunne gi deg mer innsikt i hundens spesifikke behov, helsehensyn og eventuelle treningsanbefalinger.

Diskvalifiserende feil

Hunder som viser tegn på aggressivitet og/eller har fysiske defekter som påvirker hundens sunnhet, vil bli diskvalifisert. Det er viktig å merke seg at slike feil vil føre til diskvalifisering i henhold til rasestandarden. Det er derfor viktig å avle på sunne og friske hunder for å opprettholde rasens gode helse og temperament.

Vi anbefaler at du tar kontakt med en anerkjent oppdretter eller raseklubben for ytterligere veiledning og informasjon om Australian Cattledog. De vil kunne hjelpe deg med å finne en hund som passer til ditt hjem og livsstil, samt gi deg råd om riktig stell, trening og helsehensyn for å sikre at du og hunden får et lykkelig og sunt liv sammen.

Vurderer du en Australian Cattledog valp?

Utforsk oppdrettere av Australian Cattledog i Norge

Kartert viser oppdrettere av Australian Cattledog i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Australian Cattledog?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna