Staffordshire Bull Terrier

Valp og raseprofil

#2

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Staffordshire Bull Terrier i Norge

▪️  1026 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -17 % endring fra 2021

▪️  5259 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

3,0/5

Budsjett

staffordshire bull terrier Hunderase

Fakta om Staffordshire Bull Terrier

Kort om rasen Staffen

  • Staffordshire Bull Terrier er en aktiv og livlig rase, kjent for å være litt barnslig livet ut.
  • Tidlig sosialisering er viktig da rasen kan reagere på provokasjon fra andre hunder.
  • Rasen er en arbeidshund og trenger både fysisk og psykisk stimulering.
  • Staffordshire Bull Terrier er en hengiven, snill og lojal familiehund.
  • Rasen har røtter blant terriere og molossere, og har en lang historie med blodsporter.
  • Moderne Staffordshire Bull Terrier har en modig karakter, høy intelligens og er hengiven mot mennesker og spesielt barn.
  • Rasen er middels stor, med en velbalansert kropp og stor styrke i forhold til størrelsen.

Aktiv Familie hund

Staffordshire Bull Terrier er en hund som sprudler av energi og glede, og er kjent for å beholde sitt barnslige lekende vesen gjennom hele livet. Denne rasen er en favoritt blant familier som ønsker en lojal og leken følgesvenn. Hvis du er interessert i å bli kjent med denne fantastiske rasen, bør du ta kontakt med raseklubben for å få ekspertise, oppdretteroversikt og kunnskap om rasens helse. Raseklubbens lenke finner du nederst på denne siden.

Staffordshire Bull Terrier valper burde sosialiseres tidlig

For å sikre harmoniske møter med andre dyr og hunder, er tidlig sosialisering av Staffordshire Bull Terrier avgjørende. Rasen, som mange andre terriere, kan reagere på provokasjon fra andre hunder rimelig lett. Derfor er det viktig å gi dem riktig trening og sosialisering fra en ung alder. Det er viktig å merke seg at Staffordshire Bull Terrier er en arbeidshund som trenger både fysisk og psykisk stimulering. Aktiviteter som utfordrer deres intelligens og gir dem en oppgave å løse vil hjelpe dem med å trives og opprettholde en sunn sinnstilstand.

Mentalitet og lynne

Den moderne Staffordshire Bull Terrier har arvet sitt sterke mot, høye intelligens og sta karakter fra sine forfedre. Dette gjør dem til en ideell hund for en rekke formål. Deres hengivenhet mot mennesker, spesielt barn, er bemerkelsesverdig. De er rolige og stabile når de ikke er i arbeid, og deres pålitelighet gjør dem til en eksepsjonell følgesvenn. Det er viktig å merke seg at selv om den gamle kampgløden er svekket, kan en Staffordshire Bull Terrier, lik mange andre terriere lett reagere på provokasjon fra andre hunder.

Størrelse og vekt

Staffordshire Bull Terrier er en middels stor rase med en mankhøyde på ca. 36-41 cm. Hannhunder veier typisk mellom 13-17 kg, mens tispene veier rundt 11-15,5 kg. Rasen har en velbalansert kropp som er bemerkelsesverdig sterk i forhold til sin størrelse. Den kommer i forskjellige farger som varianter av rød, hvit, sort, brindle og blå, ofte i kombinasjon med hvitt.Staffordshire Bull Terrier har en kort og glatthåret pels som er enkel å vedlikeholde. Den krever minimalt med børsting på grunn av mangel på underull. Dette gjør at du kan fokusere mer på å nyte tid sammen med din firbente venn og mindre tid på pelspleie.

Fighting-hund historie

Staffordshire Bull Terrier har en fascinerende historie med røtter blant terriere og molossere. Rasen oppstod i England og ble tidligere brukt i blodsporter som rottekamper, okse- og bjørnehetsing, samt hundekamper. Denne rasen har mye felles opphav med andre beslektede raser som engelsk bull terrier, amerikansk staffordshire terrier og amerikansk pitbull terrier. Disse rasene er alle variasjoner av de hundene som i England ble kalt “Half Pit Dog”, “Bull and Terrier Dog”, “Half and Half”, og lignende.

Trening

Staffen er en klok hund med en vilje til å samarbeide og delta aktivt i treningen. Doggen kan vise en viss grad av stahet, derfor er det nødvendig med tålmodighet og effektive belønninger. Positiv forsterkning er en nøkkel til å fremme ønsket adferd, og denne rasen kan blomstre i ulike hundesporter som inkluderer lydighet, rally, nesearbeid og agility.Hunden har en forkjærlighet for lek, så det er en god idé å integrere leker i treningsøktene. På grunn av rasens potensial for å bli stresset og mangle impulskontroll, kan det være nyttig å implementere trening for å fremme ro og også jobbe med å regulere hundens impulser.

Raseklubb

Hvis du ønsker å lære mer om Staffordshire Bull Terrier og dens spesifikke helsebehov, anbefaler vi å ta kontakt med raseklubben. Raseklubben vil gi deg ytterligere informasjon om rasen, inkludert rasespesifikke avlsstrategier og fokusområder når det gjelder helse. Klikk her for raseklubbenVi ønsker deg lykke til med din reise for å bli bedre kjent med denne fantastiske rasen!Kilder: Dyrebar, Wikipedia, AniCura, Rasehund

Vurderer du en Staffordshire Bull Terrier valp?

Utforsk oppdrettere av Staffordshire Bull Terrier i Norge

Kartert viser oppdrettere av Staffordshire Bull Terrier i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Staffordshire Bull Terrier?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

Antall raser
0

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna