Cavalier King Charles Spaniel

Valp og raseprofil

#17

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Cavalier King Charles Spaniel i Norge

▪️  400 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -4 % endring fra 2021

▪️  2260 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

5,0/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

3,0/5

Budsjett

Fakta om Cavalier King Charles Spaniel

Oppsummering:

  •  Cavalier King Charles Spaniel er en fantastisk familiehund og en aktiv turkamerat.
  •  Rasen er modig, sosial, leken og enkel å håndtere.
  •  De trives best når de er en del av familien og liker å være aktive.
  •  Raseklubben legger stor vekt på helse og har strenge avlskrav
  •  Cavalier King Charles Spaniel har en historie som strekker seg over tusen år, og rasen er populær over hele verden.
  •  De er små hunder med flotte ører og et langt, silkeaktig pelslag.
  •  Pelsen er relativt enkel å stelle, men du bør være ekstra nøye bak ørene

En kjærlig følgesvenn

Cavalier King Charles Spaniel lever virkelig opp til forventningene som en god følgesvenn. Rasen er kjent for sin ureddhet, vennlighet mot både mennesker og andre hunder, lekfullhet og letthåndterlighet. Denne hunden vil bli en elsket del av familien din og trives best når den kan være sammen med dere. Det å plassere den i en hundegård er ikke ideelt – den ønsker å være tett på sin familie.

Aktiviteter og helse

Cavalier King Charles Spaniel er en rase som virkelig elsker aktivitet. Den blir brukt i ulike hundesporter, inkludert lydighet, spor, agility, og freestyle. Rasen er allsidig og takler ulike former for trening og aktivitet. Det er viktig å være oppmerksom på at det finnes noen helseutfordringer knyttet til denne rasen, slik som hjertefeil, SM (Syringomyli), øyesykdommer og patella (kneledd). 

Raseklubben tar ansvar for rasens helse, og vi ber om at helseattester på foreldredyrene sendes til klubbens Avlsråd for å sikre at oppdretterne følger våre retningslinjer og regler for avl. Helseutfordringer inkluderer hjertefeil, SM (Syringomyli), øyesykdommer og patella (kneledd). Oppdrettere må helseundersøke avlsdyr og sende helseattester til Avlsrådet. Det anbefales å kontakte raseklubben for mer informasjon om rasen og dens helse

Historien bak Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel er en liten selskapshund med britisk opprinnelse. Rasen blir ofte omtalt som Cavalier på grunn av sitt lange navn. Det har blitt funnet spor av hunder med spanielpreg i Europa for over tusen år siden. Allerede på 1830-tallet begynte engelskmenn å krysse inn asiatiske småhunder i King Charles Spaniel-rasen. Det var ikke før i 1945 at rasen ble anerkjent som en renraset hund i den engelske kennelklubben. I dag er Cavalier King Charles Spaniel en svært populær rase som finnes over hele verden.

Utseende og stell

Cavalier King Charles Spaniel er en liten rase med hannhunder som blir mellom 32-33 cm i høyde, og tisper som er litt mindre. Vekten bør helst være mellom 5,5-8 kg, selv om det også finnes større individer. Rasen kjennetegnes av vel ansatte ører og et langt, silkeaktig pelslag. Pelsen kan være lett bølget, men ikke krøllete.Det er viktig å gi spesiell oppmerksomhet til området bak ørene, da denne delen av pelsen kan floke seg lettere.

Cavalier King Charles Spaniel vs. King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel og King Charles Spaniel er nært beslektede raser med noen distinkte forskjeller. Begge har en historisk tilknytning til den britiske adelen og deler lignende navn, men de skiller seg ut når det gjelder utseende, personlighet og helse.Cavalier King Charles Spaniel er den større av de to, med en naturlig utseende snute og store, uttrykksfulle øyne. Rasen kommer i en rekke farger, inkludert blenheim, tricolor, ruby og black and tan. De har en vennlig, leken og sosial personlighet, og trives som familiehunder.King Charles Spaniel, derimot, er mindre og har en flattrykt snute og større øyne som er nærmere hverandre. De har tradisjonelt hatt fargevarianter som black and tan, ruby, blenheim og tricolor, med tillegg av fargen King Charles som er ensfarget svart. Disse hundene er hengivne og kan være mer reserverte med fremmede.Når det gjelder helse, er begge rasene utsatt for visse utfordringer. Cavalier King Charles Spaniel kan lide av hjertesykdommer og nevrologiske problemer, mens King Charles Spaniel ofte opplever pusteproblemer på grunn av deres flate ansiktsstruktur.Begge spanielrasene har en felles hengivenhet og hengivenhet til sine familier. Valget mellom dem avhenger av individuelle preferanser når det gjelder størrelse, utseende og personlighet, samt en forståelse for de helseutfordringene som kan påvirke hver rasen.

Raseklubben

Vi oppfordrer deg til å kjøpe en valp fra en oppdretter som følger Norsk Cavalierklubbs retningslinjer og krav for avl og oppdrett. Raseklubben har oversikt over registrerte oppdrettere som følger disse retningslinjene og kravene. Rasen er populær, så ta deg god tid til å finne en oppdretter som vil investere tid både i deg og valpen din.

–> Klikk her for å komme til Raseklubben

Lykke til med din utforskning av Cavalier King Charles Spaniel-rasen! 
Vi håper du finner den perfekte følgesvennen og får mange fantastiske stunder sammen.

Kilder: Cavalier Klubben, Wikipedia, Dyrebar

Vurderer du en Cavalier King Charles Spaniel valp?

Utforsk oppdrettere av Cavalier King Charles Spaniel i Norge

Kartert viser oppdrettere av Cavalier King Charles Spaniel i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Cavalier King Charles Spaniel?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna