Din handlekurv

Siberian Husky

Valp og raseprofil

#19

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Siberian Husky i Norge

▪️  383 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -23 % endring fra 2021

▪️  2073 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

5,0/5

Aktivitetsnivå

1,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

Fakta om Siberian Husky

Oppsummering

  •  Kontakt raseklubben for ekspertise og oppdretterinformasjon
  •  Siberian Husky er vennlig, livlig og uavhengig.
  •  De trives i flokk eller med familien, og er utendørs, men også innendørs.
  •  Rasen har en historie som sledetrekkhund i arktiske områder.
  •  Siberian Husky er en middels stor hund med balanserte proporsjoner.
  •  Pelsstell er minimalt, men røyting kan forekomme.
  •  Rasen er generelt sunn og frisk, med få arvelige problemer.

Historie

Siberian Husky har en bemerkelsesverdig historie som strekker seg tilbake i tid. Denne rasen utviklet seg over århundrene hos Chukchifolket i Øst-Sibir. Chukchiene, som lever i det barske arktiske klimaet langs Beringhavkysten, brukte huskyene til jakt over store og vidstrakte områder. Derfor ble denne rasen spesielt avlet for å oppnå maksimal fart og styrke over lange avstander, samtidig som de brukte minimalt med energi.Sibirsk husky er derfor utstyrt med en fantastisk metabolisme, robusthet, og evnen til å tåle ekstrem kulde. Rasen har også vist seg å være utrolig rask og utholdende, noe som gjorde dem svært populære som sledetrekkhunder. I perioden 1909-1932 ble disse utrolige hundene importert til Alaska som langdistanse løpshunder. Siden den gang har Siberian Husky funnet sitt hjemland i USA, og det er deres standard som brukes over hele verden i dag.

Egenskaper og Mentalitet

Siberian Husky er kjent for sitt livlige, vennlige og interesserte vesen. Disse hundene er våkne og utadvendte, og de vil garantert bringe mye glede til livet ditt. Til tross for deres utrolige egenskaper er det viktig å merke seg at Siberian Husky ikke er egnet som vakthunder, da de ikke viser noen spesifikke egenskaper i den retningen. De er heller ikke overdrevent mistenksomme overfor fremmede eller aggressive mot andre hunder. Men husk at denne rasen har et sterkt jaktinstinkt, så det anbefales å holde dem i bånd når de er ute.  Voksne Siberian Huskyer kan også vise en viss grad av verdighet og reserverthet. Deres intelligens, samarbeidsvillighet og entusiastiske natur gjør dem til fantastiske arbeidskamerater og en ekstraordinær tilføyelse til familien din.

Utseende og størrelse

Når det gjelder utseende, vil du bli fortryllet av Siberian Huskys yndefulle og energiske fremtoning. Disse hundene er middels store arbeidshunder, kjappe og lette på foten. Deres bevegelser er flytende og tilsynelatende uanstrengte, en essensiell egenskap for enhver brukshund, spesielt for en trekkhund. Balansen mellom kraft, hurtighet og utholdenhet er tydelig synlig gjennom kroppsproporsjonene og formen deres. 

Siberian Huskys er skapt for å løpe og jobbe i selen, og de har bevart egenskapene til sine forfedre som raske og svært utholdende hunder. Med sin moderat kompakte kropp, tette pels, opprettstående ører og buskete hale vitner de om sin arktiske opprinnelse.Hannhundene er maskuline uten å være grove, mens tispene er feminine uten å være spinkle. Siberian Husky kommer i en rekke fargevarianter, slik at du kan finne den som passer perfekt til deg og din families preferanser.

Pelsstell

En stor fordel med Siberian Husky er at de ikke krever mye pelsstell. Du kan nyte en luktfri pels med minimal innsats. Underullen skiftes vanligvis ut 1-2 ganger i året, og dette kan føre til perioder med rikelig røyting. Noen individer kan røyte i bare en kort periode, mens andre kan røyte over lengre tid. Med regelmessig børsting kan du imidlertid minimere pelsproblemer og holde den sunn og velstelt.

Helse

Siberian Husky er generelt en robust og hardfør rase. De er kjent for å være sunne og tolerante for mye. Sammenlignet med mange andre raser har de få kjente arvelige sykdommer, og det er ingen spesifikke avlsrestriksjoner i Norge knyttet til arvelige sykdommer. Noen kjente lidelser som kan forekomme inkluderer enkelte øyesykdommer, hudlidelser og kryptorchidisme. Epilepsi og hypotyreose kan også forekomme, men generelt er Siberian Husky en hund som nyter god helse.

Siberian Husky Valp

Siberian Husky valper er kjent for sin livlige og energiske natur. Disse valpene har en nysgjerrig og leken tilnærming til verden rundt dem. De har en naturlig trang til å utforske og lære, og deres intelligens gjør dem i stand til å lære raskt. Husky valper har også en sterk sosial side og elsker oppmerksomhet og samspill med mennesker og andre hunder. Tidlig sosialisering er viktig for å forme deres atferd og bygge tillit til ulike miljøer og situasjoner. Husk at deres energinivå kan være høyt, så regelmessig trening og mental stimulering er avgjørende for å holde dem engasjerte og lykkelige.

Lyst til å lære mer?

Hvis du ønsker å vite mer om denne fascinerende hunderasen, oppfordrer NKK deg sterkt til å ta kontakt med raseklubben. De vil gjerne dele sin ekspertise og hjelpe deg med å finne en seriøs oppdretter. Du kan også utforske raseklubbens valpebrosjyre, som gir ytterligere informasjon om Siberian Husky. Rasestandarden er også en uvurderlig ressurs for alle som vurderer å skaffe seg en valp av denne rasen. Den beskriver i detalj de fysiske og mentale særtrekkene til Siberian Husky.

Klikk her for og komme til Raseklubben

Vi ønsker deg lykke til i søket med din eventuelle nye følgesvenn!

Støttende kilder: Wikipedia, Dyrebar

Vurderer du en Siberian Husky valp?

Utforsk oppdrettere av Siberian Husky i Norge

Kartert viser oppdrettere av Siberian Husky i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Siberian Husky?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna