Picard

Valp og raseprofil

#267

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Picard i Norge

▪️   nye valper registrert i 2022 

▪️ En -100 % endring fra 2021

▪️  4 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

0,0/5

Aktivitetsnivå

0,0/5

Samarbeidsevne

0,0/5

Pelspleie

0,0/5

Budsjett

2 picards som står vedsiden av hverandre

Fakta om Picard

Oppsummering

  •  Middels stor, robust, spenstig, muskuløs og velproporsjonert uten å være tung, men elegant både stående og i bevegelse.
  •  Livlig og våkent uttrykk som er karakteristisk sammen med det raggete utseende.
  •  Avbalansert, verken aggressiv, sky eller nervøs. Lydig og uredd, derfor velegnet til å drive og beskytte saueflokker. God vakthund og utmerket familiehund sammen med barn.
  •  Hode i proporsjon til størrelsen uten å være kraftig. Delikat utmeislet og gir et raggete inntrykk med fremtredende øyebryn, men uten å dekke øynene, skjegg og mustasjer.
  •  Rette forlemmer sett forfra og fra siden med lang, skråstilt skulder og godt tilliggende albue. Solide baklemmer med lange og muskuløse lår.

Helse og velvære

Picard er generelt en sunn rase med få kjente helseproblemer. Det anbefales likevel å følge opp med jevnlige veterinærkontroller og sørge for en balansert kosthold og tilstrekkelig mosjon.- Ta kontakt med rasens klubber og organisasjoner for å få veiledning og råd om forebyggende helsestell og riktig omsorg for din Picard.

God pelspleie er viktig for å opprettholde rasens karakteristiske utseende. Regelmessig børsting og bad vil bidra til å holde pelsen i god stand og hindre floker og hudproblemer.

Historie og opprinnelse

– Picard, også kjent som Berger Picard, har en lang historie som går tilbake flere hundre år i Frankrike. Den har tradisjonelt blitt brukt som en allsidig gjeterhund som både kan drive sauer og beskytte dem mot rovdyr.- Rasen var nesten utryddet etter begge verdenskrigene, men dedikerte oppdrettere klarte å gjenoppbygge den, og i dag er den stadig mer populær både som arbeidshund og som familievenn.

Utseende og temperament

Picard er en middels stor hund med en muskuløs og velproporsjonert kropp. Den har en raggete pels som gir den et karakteristisk utseende. Rasen har et livlig og våkent uttrykk som gjenspeiler dens intelligens og nysgjerrighet.

Den har et avbalansert temperament og er kjent for sin lydighet og ureddhet. Picard er en utmerket arbeidshund og kan brukes til en rekke oppgaver, inkludert gjeting av sauer og som vakthund. Den er også svært hengiven mot familien sin og trives godt i et familiemiljø.

Råd og veiledning fra rasens klubber

Ta kontakt med Berger Picard-klubben eller andre anerkjente organisasjoner for å få veiledning og råd om rasens spesifikke behov når det gjelder trening, sosialisering, helse og ernæring.

Delta på lokale arrangementer og utstillinger for å møte andre eiere av Picard-hunder og lære mer om rasen.- Vurder å delta på lydighets- eller agilitykurs sammen med din Picard for å stimulere dens mentale og fysiske behov og styrke båndet mellom dere.Møt den sjarmerende og allsidige Picard – en hund med et unikt utseende og en fantastisk personlighet. Med sin muskuløse kropp, levende uttrykk og raggete pels er Picard en hund som skiller seg ut i mengden. 

Den er ikke bare vakker å se på, men også intelligent, lydig og beskyttende. Picard er en ideell følgesvenn for aktive familier og vil glede seg over å være med på utendørsaktiviteter og lek med barna. Ta kontakt med rasens klubber og organisasjoner for å lære mer om denne flotte hunden og finne ut om Picard er den rette rasen for deg.

Vurderer du en Picard valp?

Utforsk oppdrettere av Picard i Norge

Kartert viser oppdrettere av Picard i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Picard?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

Antall raser
0

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna