Dandie Dinmont Terrier

Valp og raseprofil

#242

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Dandie Dinmont Terrier i Norge

▪️  4 nye valper registrert i 2022 

▪️ En endring fra 2021

▪️  14 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

3,0/5

Budsjett

Dandie dinmont terrier-hunderase profilbilde hobbyhund rasedatabase

Fakta om Dandie Dinmont Terrier

Oppsummering:

  • Stor hund i lite format
  • Intelligent og filosofisk rolig
  • Familiekjær og hengiven
  • Litt egenrådig, men elsker menneskelig kontakt
  • Raseklubben gir verdifull ekspertise, oversikt over oppdrettere og kunnskap om rasens helse

Egenskaper og Mentalitet:

Dandie Dinmont Terrier er en hund med en unik personlighet. Den er glad, positiv og alltid ivrig etter å være med på alt som skjer rundt den. Samtidig utstråler den en filosofisk ro som gir den en unik sjarm. Dandien er ikke typen som søker konflikter, og den hilser hjertelig med en viftende hale på alle den møter. 

Den blir ofte beskrevet som en klovn med en kongelig verdighet og betraktet som filosofen blant terrierrasene. Den trives i menneskelig selskap og er avhengig av å være en del av familien. Den elsker de fleste mennesker, men har ofte en spesiell person den er ekstra knyttet til. Som alle hunder trenger også dandien en god oppdragelse. 

Den må lære hva som er tillatt og ikke, gradvis tilvennes å være alene hjemme og å gå løs. Når den får tid til å tenke seg om, følger den instruksjonene helt utmerket.

Størrelse og Utseende:

Dandie Dinmont Terrier har en lang, smidig kropp med en elegant S-form. Den har et kraftig hode og store, uttrykksfulle øyne som bare smelter hjertet ditt. Mankehøyden skal være mellom 20 og 28 centimeter, og en vekt på 8-10 kilo anses som ideell for en godt trent hund. Generelt sett foretrekkes en lavere vekt. Rasen har to fargevarianter: sennep og pepper. Sennepsfargen kan variere fra lys kremfarget til dyp mahogni, med kremfarget hvit pels på hodet. Pepperfargen varierer fra lys sølvgrå til mørk blåsvart, med sølvfarget hvit pels på hodet og gyldne ben og markeringer.

Pelsstell:

På grunn av dens doble pelslag (dekkhår og underull) er det viktig å stelle pelsen regelmessig for å unngå floker i underpelsen. Dandien røyter ikke, men pelsen må trimmes 2-3 ganger i året. Trimmingen er ikke vanskeligere enn at de fleste kan lære å gjøre det selv.

Helse:

Dandie Dinmont Terrier kan oppleve visse helseproblemer. Det kan forekomme døvhet, eksem og andre hudsykdommer hos noen hunder. Rasen har også en tendens til å ha vanskeligheter under fødsel. En annen lidelse som kan forekomme er linseluksasjon, der linsen i øyet kan løsne helt eller delvis. For å sikre best mulig helse for din Dandie Dinmont Terrier, anbefales det å konsultere raseklubben og følge deres råd og veiledning.

Historie:

Dandie Dinmont Terrier regnes som en av de eldste terrierrasene og har sannsynligvis beholdt sitt opprinnelige utseende og særpreg bedre enn noen annen rase gjennom tidene. Den kommer opprinnelig fra grenselandet mellom England og Skottland, og den ble brukt til jakt på småvilt og som hi-hund. 

Britiske oppdrettere har tatt ansvar for å bevare og ivareta rasens unike egenskaper. Den engelske rasestandarden har vært nesten uforandret siden den første ble skrevet i 1876. Rasen har bevart sitt formål og evner gjennom flere århundrer, uten å bli påvirket av motetrender.

Lyst til å vite mer om rasen?

Raseklubben for Dandie Dinmont Terrier gir verdifull ekspertise om rasen, oversikt over anerkjente oppdrettere og kunnskap om rasens helse. Du kan kontakte raseklubben for å få mer informasjon og veiledning om denne herlige rasen.Vil du lære mer om rasen og dens helse, kan du også lese RAS-dokumentet. 

RAS står for Rasespesifikke avlstrategier, og det gir en god oversikt over rasens nåværende status og raseklubbens fokus når det gjelder avl fremover. Rasestandarden beskriver de fysiske og mentale særtrekkene til rasen, og den anbefales som lesestoff for alle som vurderer å skaffe seg en valp av denne herlige rasen.

Klikk her for å se Raseklubben

Lykke til!

Vurderer du en Dandie Dinmont Terrier valp?

Utforsk oppdrettere av Dandie Dinmont Terrier i Norge

Kartert viser oppdrettere av Dandie Dinmont Terrier i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Dandie Dinmont Terrier?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna