Din handlekurv

Australian Shepherd

Valp og raseprofil

#46

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Australian Shepherd i Norge

▪️  284 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -9 % endring fra 2021

▪️  1066 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

5,0/5

Aktivitetsnivå

5,0/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

4,0/5

Budsjett

Fakta om Australian Shepherd

Kort om rasen

  • Aktiv og allsidig rase som krever god oppfølging, aktivisering og oppdragelse.
  •  Har gjeterhundens oversikt og vokterinstinkt.
  •  Trives som bruks-, lydighets- og agilityhund, samt som aktiv familiehund.
  •  Middels stor med variert fargespekter og middels pels.

Velkommen til den fantastiske verden av Australian Shepherd!

En Australian Shepherd er ikke bare en vakker rase, men også en hund som trives når den får den oppfølgingen, aktiviseringen og oppdragelsen den fortjener. Den er en ekte livsnyter, alltid klar for action, og har en herlig personlighet. Med en imponerende oversikt som en gjeterhund og et naturlig vokterinstinkt, er denne rasen både allsidig og pålitelig.

En Aussie er i sitt ess når den kan bruke energien sin i bruksaktiviteter, lydighetsøvelser og agilitybaner. Men den trives også som en aktiv og kjærlig familiehund, som elsker å være med på eventyr sammen med deg og dine.

Egenskaper og mentalitet

En Aussie kan være en «krevende» rase, som trenger riktig oppfølging og oppdragelse for å fungere godt i samfunnet. Den har en naturlig evne til å holde oversikt, og ingenting unngår dens oppmerksomhet. Aussien er allsidig og har en herlig personlighet, selv om det kan være individuelle variasjoner som i alle andre raser.

Det er viktig å være klar over at Aussien ofte har et sterkt vokterinstinkt, noe som bør tas hensyn til i oppveksten og oppdragelsen.En Aussie er kjent for sin «gå-på-mot». Denne egenskapen kreves for dens opprinnelige bruksområde. Rasen har god utholdenhet, samarbeidsvilje og ofte mye egeninitiativ. Selv om den kan være reservert, skal den aldri være aggressiv eller nervøs.

Størrelse og utseende

Aussien er en middels stor hund med en kvadratisk bygning. Den har en mankehøyde på mellom 46 og 58 cm og en veiledende vekt på 15-30 kg. Rasen har en middels pels av passende «tyngde». Den skal ikke være grov og klumpete, men heller ikke for spinkel. Aussien skal se ut til å være i stand til å jobbe hele dagen, uansett værforhold.Pelsen til en Aussie har et variert fargespekter, men grunnfargen er alltid svart eller rød/brun. Disse fargene kan være «melerte», og da får man red merle og blue merle. 

I tillegg kan Aussien ha tantegninger, rødbrune tegninger på føtter, rundt snuten, over øynene og under halen. Noen kan også ha hvite tegninger på føtter, under buken, rundt snuten og i kragen. Det erviktig å merke seg at hvite tegninger bak skuldrene eller på yttersiden av lårene ikke er ønskelig eller tillatt i utstillingsringen. Hodet skal heller ikke domineres av hvitt, og øynene og ørene skal være omringet av farge.

Øynene til en Aussie kan være blå, amber eller mørkebrune. Ingen farge foretrekkes fremfor andre. Aussie-valper kan fødes med ulike typer haler, fra helt stump til helt lang. Rasen ble opprinnelig kupert (og i noen land er det fortsatt tillatt), men de som naturlig har stumphaler, har egenskapen til å nedarve slike haler.

Pelsstell

En Aussie med riktig pelskvalitet krever ikke mye pelsstell utover jevnlig børsting, med litt hyppigere børsting i perioder med røyting.

Historie

Australian Shepherd, også kjent som Aussie, er en rase som opprinnelig ble brukt som gjeter- og vokterhund – og mange blir fortsatt brukt til disse formålene. Til tross for navnet har rasen sin opprinnelse i USA og har ingen spesiell tilknytning til Australia.

Lyst til å lære mer?

Ønsker du å lære mer om denne fantastiske rasen? Det anbefales generelt at du tar kontakt med raseklubben for ytterligere informasjon og veiledning. Raseklubben har ekspertisen, oversikt over oppdrettere og kunnskap om rasens helse.

Klikk her for å komme til Raseklubben

Lykke til med ditt eventyr sammen med en Australian Shepherd!

Støttende Kilder: Wikipedia, Dyrebar, Rasehund 

Vurderer du en Australian Shepherd valp?

Utforsk oppdrettere av Australian Shepherd i Norge

Kartert viser oppdrettere av Australian Shepherd i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Australian Shepherd?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna