Shetland Sheepdog

Valp og raseprofil

#11

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Shetland Sheepdog i Norge

▪️  605 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -3 % endring fra 2021

▪️  2842 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

5,0/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

3,0/5

Budsjett

shetland sheepdog hunderase

Fakta om Shetland Sheepdog

Kortversjon om rasen

  • Rasen er veldig vennlig.
  •  Lettlært rase med stor læreevne.
  •  En frisk rase som har en tendens til å leve lenge.
  •  Stor hund i lite format.
  •  Rasen er gjerne vokal.

Opplev Sheltie sjarmen

Shetland Sheepdog, også kjent som sheltie, er en ekstraordinært vennlig rase som vil varme hjertet ditt. Med sin lettlærte natur og en imponerende evne til å mestre forskjellige oppgaver, er denne rasen begrenset av eierens fantasi når det kommer til hva den kan lære. Sheltien er også kjent for sin robuste helse og har en tendens til å leve lenge, noe som betyr at du kan ha glede av deres selskap i mange år. Til tross for sin beskjedne størrelse, er sheltien en stor hundepersonlighet som er klar til å berike livet ditt. Vær imidlertid oppmerksom på at denne rasen er kjent for å være vokal og kan gi uttrykk for seg med sin karakteristiske bjeffing.

Historikk

Shetland Sheepdog har sine røtter som gjeterhund på Shetlandsøyene. De var en uunnværlig ressurs for husmenn som livnærte seg av fiske og sauehold. Disse intelligente og energiske hundene skulle ikke bare beskytte grønnsakshagene, men også takle det kalde klimaet og den bitende vinden på øyene. Bilder og tegninger fra fortiden viser en liten, langhåret og solid hund med en kropp som var litt kortere og bredere enn dagens sheltie, samt mindre pels. I 1906 ble den første raseklubben stiftet på Shetland, og i 1914 ble rasen offisielt anerkjent av The Kennel Club.

Egenskaper og lynne

Shetland Sheepdog er først og fremst en gjeterhund, men i dag er den også en ypperlig selskapshund som kan utføre en rekke oppgaver. Rasen er kjent for sin våkne, milde og intelligente natur. De er sterke og bevegelige, og deres hengivenhet og oppmerksomhet overfor eierne er bemerkelsesverdig. Selv om de kan være reserverte mot fremmede, er de sjelden nervøse. Sheltien er en livlig og følsom rase som er ivrig etter å arbeide sammen med deg. De kan delta i ulike hundesporter som utstilling, lydighet, freestyle, rallylydighet og agility. Sheltien elsker mosjon, men er også flink til å tilpasse seg eierens behov. Rasen er konfliktsky overfor andre hunder, både tisper og hannhunder.

Størrelse og Utseende

Denne rasen har en unik sjarm med sin lille og langhårede kropp. Shetland Sheepdog skal ikke være klumpete eller grovbygd, men heller ha en slank og harmonisk silhuett. Pelsen er preget av en tett og myk underull, med hardere og lengre dekkhår. Et velformet hode og et yndig uttrykk kjennetegner denne rasen. Mankehøyden for hannhunder er rundt 37 cm, og tisper skal måle rundt 35,5 cm.

Pelspleie

Selv om man skulle tro at pelsen krever mye stell, er den faktisk mer lettstelt enn man skulle tro. Som eier bør du likevel gå gjennom pelsen noen ganger i uken. Spesielt viktig er børsting på bakføttene og halen, der pelsen er grovere.

Lyst til å lære mer?

For å lære mer om den fantastiske Shetland Sheepdog-rasen, anbefaler vi på det sterkeste at du kontakter raseklubben. Raseklubben sitter på ekspertisen, har oversikt over anerkjente oppdrettere, og besitter verdifull kunnskap om rasens helse.

Klikk her for å komme direkte til raseklubben (NSSK)

Vi ønsker deg lykke til med din utforskning av Shetland Sheepdog-rasen, og vi er sikre på at du vil oppdage en trofast, intelligent og sjarmerende følgesvenn som vil berike livet ditt på utallige måter!

Støttende kilder:
Dyreliv, Wikipedia, Dyrebar, AniCura 

 

Vurderer du en Shetland Sheepdog valp?

Utforsk oppdrettere av Shetland Sheepdog i Norge

Kartert viser oppdrettere av Shetland Sheepdog i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Shetland Sheepdog?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

Antall raser
0

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna