Din handlekurv

Gordon Setter

Valp og raseprofil

#12

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Gordon Setter i Norge

▪️  485 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -40 % endring fra 2021

▪️  2838 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

5,0/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

Fakta om Gordon Setter

Oppsummering av Gordon Setter

  • Gordon Setter er en typisk jakthund og en ypperlig fuglehund
  • Rasen er svært aktiv, arbeidsvillig og utholdende, og krever mye aktivitet
  •  Rasen stammer fra de britiske øyer og ble utviklet på 1800-tallet
  •  Gordon Setter er en mellomstor hund med atletisk og muskuløs kropp
  •  Pelsen krever jevnlig vedlikehold og børsting
  •  Raseklubben anbefales for mer informasjon og veiledning

Oppdag den fantastiske Gordon Setter-rasen!

Gordon Setter er den ideelle følgesvennen for ivrige jegere og fuglehund-entusiaster. Med sin imponerende arbeidskapasitet og utrettelige energi er denne rasen perfekt for aktive mennesker som ønsker en partner som kan holde tritt med dem. Hvis du er ute etter en hund som krever mye mosjon, frihet og mental stimulans, er Gordon Setter et strålende valg for deg!

Historikk

Gordon Setter har en stolt historie som strekker seg tilbake til de vakre britiske øyer. Opprinnelig avlet som en del av «setting spaniels», en type hund som ble brukt til jakt, har Gordon Setter bevart sin rolle som en ekspert jakthund. Rasen har utviklet seg over tid, og den moderne Gordon Setteren fikk sin endelige utforming på 1890-tallet. I 1927 ble The British Gordon Setter Club dannet for å fremme og beskytte denne fantastiske rasen.

Egenskaper og Mentalitet

Gordon Setter er ikke bare en imponerende jakthund, men den er også en flott følgesvenn for aktive familier som elsker å tilbringe tid i naturen. Med sitt sterke og utholdende vesen, er denne hunden spesielt flink til å jakte på storfugl i skogen og rype i fjellet. Den er kjent for sin dyktighet, energi og letthet i håndtering. Gordon Setter er en mellomstor hund med en atletisk og muskuløs kropp, og den trives når den får utløp for sin naturlige drivkraft og får utfolde seg fysisk. Når den ikke er på jakt, er den en hengiven og kjærlig familiehund som gjerne følger med på utendørsaktiviteter.

Utseende

Gordon Setter er en majestetisk hund med en atletisk kropp og en stolt holdning. Hannhunder har en mankehøyde på rundt 66 cm, mens tisper er litt mindre med en mankehøyde på ca. 62 cm. Rasens gjennomsnittlige vekt er rundt 29,5 kg for hannhunder og 25,5 kg for tisper. Denne sortkledde skjønnheten har et dypt, skinnende svart hår uten rustfarger,og er prydet med blendende kastanjerøde (tan) tegninger. Tærne har tillatte sorte tegninger, og en sort strek under kjeven gir den et særegent utseende.

Pelspleie

Gordon Setters pels krever normalt vedlikehold, og jevnlig børsting vil bidra til å holde den sunn og pen. Gi pelsen litt oppmerksomhet for å sikre at den forblir i god stand og for å opprettholde rasens naturlige sjarm.

Gordon Setter Valp

Gordon Setter valper er livlige og nysgjerrige, fulle av energi og eventyrlyst. Tidlig sosialisering er viktig for å bygge deres sosiale ferdigheter og tillit. De er intelligente og lærer raskt, så grunnleggende lydighetstrening med positiv forsterkning er effektiv. Aktiviteter og kjærlig omsorg bidrar til sunn utvikling, mens riktig ernæring og veterinærpleie er nøkkelen til deres velvære. Valpetiden er en mulighet til å forme deres personlighet og skape en sterk bånd mellom deg og din Gordon Setter valp.

Viktig informasjon og veiledning

For å få enda mer informasjon om denne fantastiske rasen anbefaler vi sterkt at du kontakter raseklubben. Raseklubben sitter på ekspertisen, har oversikt over anerkjente oppdrettere og besitter verdifull kunnskap om rasens helse. Du kan finne en lenke til raseklubben nederst på denne siden. 
I tillegg vil du finne RAS-dokumentet (Rasespesifikke avlstrategier) som gir en innføring i rasens nåværende status og klubbens fokus for fremtidig avl. Rasestandarden er også en verdifull ressurs for alle som vurderer å bli eier av en Gordon Setter-valp.

Vi ønsker deg lykke til med din utforskning av Gordon Setter-rasen, og vi er sikre på at du vil finne den som en trofast, energisk og kjærlig følgesvenn for alle dine eventyr!

Lenke til raseklubben: Klikk her

Kilde: Dyreliv, Wikipedia, Norsk Gordonsetter Klubb

Vurderer du en Gordon Setter valp?

Utforsk oppdrettere av Gordon Setter i Norge

Kartert viser oppdrettere av Gordon Setter i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Gordon Setter?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna