Dvergdachshund Langhåret

Valp og raseprofil

#38

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Dvergdachshund Langhåret i Norge

▪️  221 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -9 % endring fra 2021

▪️  1149 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

2,0/5

Budsjett

Fakta om Dvergdachshund Langhåret

Kort om Dvergdachs

  • Dvergdachshund langhåret er en liten, men allsidig hund med en stor personlighet.
  •  Rasen har en fascinerende historie som strekker seg tilbake til middelalderen i Tyskland, der den ble avlet frem som en støverrase spesielt egnet til hijakt.
  •  Dachshunden er oppfinnsom, energisk og trives best når den har noe å gjøre. Den er ikke egnet til å være alene hjemme i lange perioder.
  •  Med ni forskjellige rasevarianter, inkludert tre størrelser og tre hårlag (strihåret, langhåret og korthåret), er det viktig å finne ut hvilken variant som passer best til ditt behov.
  •  Rasen er ikke bare en utmerket jakthund, men også en fantastisk familiehund og turkamerat.

Historikk

Dvergdachshund langhåret har sitt opphav i Tyskland, der den ble kalt «grevlinghund» på grunn av sin opprinnelige rolle i å jakte grevlinger. Dachshunden er avlet frem fra kortbente hunder med spesielle egenskaper som gjør dem til allsidige og nyttige jakthunder.

Egenskaper og lynne

Dvergdachshunden brukes i dag som hihund, drevhund, spor- og ettersøkshund. Den er spesielt egnet til rådyrjakt og er en dyktig viltfinner som driver i et behagelig tempo både for viltet og jegerne.I tillegg til sin jaktferdighet er dvergdachshunden en ypperlig familiehund og viser gjerne sin energi, sjarm og utstråling på utstillinger. Rasen har også ulike jaktprøver og konkurranser der den stadig kvalifiserer seg blant de beste.

Dvergdachshunden er en aktiv og morsom familiehund som liker å sortere bekjentskaper og kan bli svært knyttet til sine «personlige venner». Den krever en bestemt og konsekvent eier for å være lydig og omgjengelig. Rasen trives som turkamerat og kan bevege seg i sitt eget tempo eller trave av sted i et raskere tempo om ønskelig.

Størrelse og vekt

Dvergdachshunden kommer i ni forskjellige rasevarianter, delt inn etter størrelse og pels. Den langhårede varianten har en glatt, glinsende pels med underull som er lengre under halsen, på kroppens underside og spesielt på ørene. Den har også en tydelig beheng på baksiden av bena og en fullstendig fane på halen.En dvergdachs veier vanligvis rundt 4kg.

Helse

Dvergdachshunden er generelt en frisk rase som har en lang levetid. Ryggprolaps er en kjent utfordring for rasen, og avlsarbeidet fokuserer på å avle frem mentalt og fysisk friske hunder. Øyesykdommen PRA forekommer sjelden, men mange eiere velger likevel å få øynene til hunden undersøkt før avl. Andre helseaspekter er beskrevet i RAS-dokumentet som gir en grundig oversikt over rasens helsestatus og klubbens avlsfokus.

Pelsstell

Dvergdachshunden har sjelden pelsproblemer og normal felling om våren og høsten. Pelsstellet avhenger av hårlaget, der korthårede trenger en stiv børste og pusseskinn, langhårede trenger en fintannet metallkam, og strihårede trenger en karde og sløv trimmekniv. Spør oppdretteren om veiledning i pelstrimming og pelskvalitet hvis du ønsker en jagende strihår med god brukspels.

Lyst til å vite mer om rasen?

For mer informasjon anbefales det å kontakte raseklubben som har ekspertisen på rasen, oversikt over oppdrettere og kunnskap om rasens helse. Du kan også lese RAS-dokumentet som gir en grundig innføring i rasens status og klubbens avlsfokus. Rasestandarden og BSI-dokumentet gir også detaljert informasjon om rasens fysiske og mentale særtrekk samt risikoområder for eksteriørtrekk som kan true hundenes helse og velferd hvis de blir for ekstreme.

For lenke til raseklubben klikk her.

Vi ønsker deg lykke til i jakten på den perfekte dvergdachshund valpen! 

Støttende Kilder: Norsk Dachshund klubbers forbund, Dyrebar, Rasehund

Vurderer du en Dvergdachshund Langhåret valp?

Utforsk oppdrettere av Dvergdachshund Langhåret i Norge

Kartert viser oppdrettere av Dvergdachshund Langhåret i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Dvergdachshund Langhåret?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna