Bichon Havanais

Valp og raseprofil

#9

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Bichon Havanais i Norge

▪️  630 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -9 % endring fra 2021

▪️  2914 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

5,0/5

Samarbeidsevne

5,0/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

bichon havanais hunderase

Fakta om Bichon Havanais

Kort om rasen

  • Kontakte raseklubben anbefales før man kjøper en valp for ekspertise, oppdrettere og kunnskap om helsen
  • Havanais er en langhåret hund med en robust kroppsbygning og livlig temperament
  •  De er lettlærte, energiske og har stort behov for menneskelig kontakt
  •  Rasen er kjent for å trives sammen med andre hunder, andre dyr og barn
  •  Pelsen krever mye stell, men røyter ikke, og de lever lenge og er generelt friske

Viktig å tenke på

Når du vurderer å kjøpe en valp, anbefales det sterkt å ta kontakt med raseklubben. Raseklubben har inngående kunnskap om rasen, kan gi oversikt over seriøse oppdrettere og har bred innsikt i rasens helse. Du finner lenke til raseklubben nederst på denne siden.Lær mer om den fantastiske hunderasen Havanais, en liten perle med et hjerte fullt av kjærlighet og et nysgjerrig og livlig vesen.

–> Fra deres karakteristiske utseende til deres uimotståelige personlighet, har Havanaiser tatt verden med storm. Bli med oss på en reise gjennom historien, oppdag deres unike egenskaper og få råd fra raseklubben som har dedikert sin ekspertise til å opprettholde og fremme denne herlige rasen.

Egenskaper og mentalitet

Havanaiseren er kjent for sitt livlige temperament, nysgjerrighet og en sprudlende glimt i øyet. Disse hundene er sosiale skapninger som trives i samspill med andre hunder og dyr. De har en spesielt god evne til å samhandle med barn, men det er like viktig at både barn og hund lærer å respektere hverandre.En Havanais elsker å gi beskjed når noen nærmer seg, men overdreven bjeffing er ikke typisk for rasen. De har ikke et sterkt jaktinstinkt, men noen individer kan vise en lett gjeterinstinkt.

Arvelige Sykdommer

Fordi denne hunden opprinnelig kom til USA med bare noen få pelskledde reisende fra Cuba, hadde den ikke akkurat en stor gene-pool å velge fra. Det betyr at det har vært litt innavl og sykdommer som har blitt sendt fra slekt til slekt.

Men vet du hva? Oppdrettere har ikke sittet med hendene i fanget! De har satt i gang en slags super-detektiv-granskning på arvelige sykdommer ved å teste gener og planlegge klokt hvem som skal bli mamma og pappa-hunder.
Og gjett hva? Situasjonen har blitt enda bedre! Hvis du tenker på å få en slik venn, er det en smart idé å plukke valpen din fra oppdrettere som er som superhelter for hundegenetikk. De kan vise deg stamtavlen tilbake i tid og peke på friske hunder der. Sånn kan du være sikker på at du får en hund som er på god helse-eventyr, uten å måtte bekymre deg for de gamle innavls problemene.

Utseende og størrelse

Havanaisen er en liten hund med langt og luksuriøst hår som omfavner dens robuste kroppsbygning. Kroppen er litt lengre enn den er høy, og bakparten er noe høyere enn forkroppen. Med en fjærlett og spenstig bevegelse, avslører Havanaisens gange deres livlige og energiske natur. Snutepartiet har en gradvis avsmalning og moderat stopp. Leppene er stramme, og nesen, leppene og øyelokkskanten er godt pigmenterte. Øynene er mandelformede og mørkebrune. Halen bæres stolt i en vakker bue over ryggen.

Pelsstell

Den vakre pelsen til Havanaisen krever dedikert pleie. Den er lett, luftig og har sin opprinnelse i behovet for å beskytte hunden mot den karibiske varmen. Pelsen har relativt lite fett og er derfor ikke spesielt vann- eller støvavvisende.Havanaiser røyter ikke, men det er viktig å regelmessig børste ut døde hår fra pelsen. Bading anbefales med et intervall på omtrent to uker, men behovet kan variere avhengig av vær, årstid, aktivitetsnivå og den individuelle hundens pelstype.

Historie

På 1500- og 1600-tallet ble flere små hunder, inkludert bichoner, ført til Cuba. Noen mener at de ble brakt av italienske sjømenn, mens andre sier at spanske bosettere og handelsmenn tok dem med seg. Fra disse hundene oppstod en utdødd bichonrase kalt Blanquito de la Habana eller White Cuban. Denne rasen ble krysset med puddel, og det var på denne måten den fargerike og sjarmerende bichon havanais-rasen ble til.

Lyst til å lære mer om Bichonen?

Generelt anbefales det alle å ta kontakt med raseklubben for den rasen de er interessert i. Der kan du få mer informasjon og veiledning om Havanais-rasen. 

Klikk her for å komme direkte til Raseklubben NBHK

Vi ønsker deg lykke til på ditt søk rundt Havanais!

Støttende kilder:
Dyrebar, AniCura, Dyreliv

Vurderer du en Bichon Havanais valp?

Utforsk oppdrettere av Bichon Havanais i Norge

Kartert viser oppdrettere av Bichon Havanais i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Bichon Havanais?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

Antall raser
0

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna