kloklipp av hund

Hvordan klippe hundens klør? Guide og råd

Sukker du demotivert hver gang du hører «klikk-klakk» lyden bortover stuegulvet eller skjønner at det snart er tide med en kloklipp?

Dette er du ikke alene om….

I dette innlegget deler vi med deg våre aller beste tips og råd rundt hvordan du kan oppnå en langt mer lettvint og behagelig kloklipp, både for deg selv og din beste venn! 💡

Lesetid er ca. 5 minutter, med hånden på hjertet at det vil være vell verdt din tid om du ønsker en mer effektiv metode for kloklipp!

Innhold:

 • Hvordan du velger riktig verktøy
 • Klosaks: Fordeler og ulemper
 • Klosliper: Fordeler og ulemper
 • Suksesshistorier: Kombinert bruk
 • Konklusjon: Hvordan finne beste løsning for dine
 • Anbefalte verktøy

Et innlegg spesielt til nytte for deg med en eller flere hunder i hus som lider av kloklipp angst eller tilknyttet ubehag. Hvor hver bidige økt er en uhyggelig seanse, men som må gjennomføres helt opp mot 26 ganger i året

Informasjonen og rådene vi deler med deg her i dag trekkes fra flere kilder og ulike tilbakemeldinger vi har mottatt fra våre fantastiske kunder det siste året.

Tilbakemeldinger fra hundefolk som er så hyggelige at de tar seg tiden til å dele sine erfaringer i detalj, både via produktvurderinger, direkte meldinger og delinger på sosiale medier.

– Dette er vi kjempe takknemlige for og håper å kunne se enda mer av! ❤ (hint hint)

Nok er nok! Tid for problemløsning

hund som viser ubehag ved kloklipp med klosaks

Som regel klipper man hundens klør hver 14 dag, noen hver 4de uke og kommer an på hvor mye hunden sliter på neglene selv. En hund som går mye på asfalt vil slite mer på neglene enn en hund som bare går mye i skogen for eksempel.

Og det viser seg klart at det er MANGE hundefamilier der ute som kvier seg for denne oppgaven hver 14. dag…
– Ja, da er det på tide å prioritere problemløsning.

Dette skal vi hjelpe deg med! ❤

Hvordan du velger riktig verktøy for kloklipp av hund

Klosaks eller klosliper, eller kanskje begge?
Et spørsmål mange stiller seg i frustrasjon for å finne den beste løsningen….

Sannheten er at vi ikke kan gi deg en fasit,
men vi skal prøve vårt beste gjennom å gi deg den informasjonen du trenger for å finne frem til den mest gunstige løsning for din hundefamilie. ✅

La oss nå se nærmere på fordeler og ulemper ved bruk av de ulike verktøy for å gi deg et bedre overblikk. 👀
1. Klosaks
2. Klosliper
3. Kombinasjonen

1. Tradisjonell klosaks / klotang

Fordeler med å bruke klosaks:

 • Raskt og lydløst 

  I motsetning til klosliper, er klosaksen helt lydløs. Det går også mye raskere å klippe klør av betydelig lengde med saks. 

 • Billigere

  Klosakser er som regel billig og det koster ikke alt for mye for et par. Men da igjen, ikke kjøp en altfor billig klosaks heller, da disse ikke alltid klarer å gjøre jobben den skal. 

 • Strømløst

  Man trenger ikke batteri eller strøm for å ta i bruk en klosaks.

Ulemper med å bruke klosaks:

 • Lett å treffe nerven

  Om man ikke er forsiktig og presis med en klosaks, er det lett å treffe hundens følsomme nerve. Dette er en utrolig vond og stressende situasjon for hunden hvor et blodig utfall kan oppstå. 

 • Angst og ubehag

  Det er svært vanlig at hunder lider av kloklipp angst og har bygget opp et negativt forhold med klosaksen som gjør økten utfordrende. I noen tilfeller kan angsten utvikle seg til å bli såpass intens at man må til veterinær for klippe klør, som er et veldig lite økonomisk alternativ man burde prøve å unngå for alt det er verdt.

menneskehånd som holder klosaks foran hund med ubehag og angst. Samt animasjon av klo og blodåre røntgen

2. Elektrisk klosliper

Fordeler med å bruke klosliper:

 • Flott for hunder med klosaks angst
  Om du har prøvd deg frem med klosaksa og hunden viser et klart ubehag, så er en klosliper en flott mulighet nummer 2 du burde teste ut.
   
 • Et rundere og penere resultat
  En av de største fordelene er at du kan holde klørne runde og uskarpe. I motsetning til en kloksaks der klørne som regel får uheldige skarpe kanter. Runde klør sørger for at hunden ikke skraper opp møbler, gulv, deg selv og andre. En livlig hoppende hund med klør av spisse kanter kan forårsake seriøse skrapemerker.
   
 • Fint for tykke og harde klør
  En klosliper med kraftig motor kan gjøre underverk og jobben langt lettere for hunder med tykke klør. Da disse ofte kan være mye hardere og utfordrende å klippe enn normalt.
   

Ulemper med å bruke klosliper:

 • Kan slipe for langt ned
  Selv om det er lettere å unngå hundens neglerot med en klosliper, bør man være oppmerksom på at man kan slipe ned til negleroten, men hunden vil mest sannsynlig gi beskjed om dette selv via en reaksjon før det blir for ille.
   
 • Skummel lyd
  Selv om de fleste kloslipere ikke lager mye støy, kan lyden fremdeles være skremmende. Det er viktig at du velger en klosliper som arbeider med lavt støynivå.
   
 • Pussestøv
  Når en klosliper blir tatt i bruk, vil det støve fra klørne sitt «avfall» som må vaskes opp i etterkant, og ingen liker vel masse neglestøv på gulvet sitt. Men til sammenlikning så er vel avklippede negler heller ikke foretrukket å ha liggende rundt? Så ca. samme nødvendig opprydningsinnsats må til ved sliper og saks.
illustrasjon før og etter resultat ved bruk ev elektrisk klosliper i 2 vindubokser med hovedbilde av kvinne som holder hund og bruker klosliper

3. Flere lykkes med kombinasjonen av klosaks og klosliper

Etter en gjennomgang av alle de tilbakemeldinger vi har mottatt på tema og egne erfaringer, ser vi en fellesnevner av suksessfull endring for en mer lettvint og behagelig kloklipp enn tidligere – og det er ved kombinert bruk av saks og sliper. 🥇

Her veldig fint oppsummert og direkte sitert fra bruker av HobbyHund’s nyeste klosliper:

«Min erfaring er; jeg foretrekker å bruke en god saks først på tuppene for så å bruke klosliper etterpå. Da oppnår jeg flere fordeler, kombinerer effektivitet og hindrer at jeg klipper i nerven, perfekt sliping av neglene uten å berøre nervene (hunden gir beskjed dersom jeg nærmer meg for mye) samt fine avrundede slipte negler.»

Konklusjon: Hvordan du finner den beste løsningen for kloklipp

Til syvende og sist, avhenger det helt av at man tester seg frem og tilpasser etter hunden sin adferd, samt størrelse på klør.

Om hunden din lar seg klippe uten problemer, så kan det være tilstrekkelig med å kun bruke en god klosaks alene.
Men de fleste suksesshistoriene for positiv endring forteller oss at det å ha en god elektrisk klosliper med i arbeidet vil være det tryggeste valget og sikre deg et bedre sluttresultat.

Vi favoriserer sitert kombinasjon og er noe vi varmt anbefaler enhver hundefamilie å teste ut! ✅

Hvordan du med best praksis bruker en elektrisk klosliper med hensyn til angst og ubehag, vil du kunne lese mer om i detalj under produktsidene.

Velg en klosliper som passer for deg

I dag kan du velge mellom 2 ulike kloslipere hos HobbyHund.no.

Den aller nyeste modellen vår PowerX2 (lansert mars 2022) har allerede mottatt glødene gode tilbakemeldinger, både fra de som var med i testgruppen og de som har vært tidlig ute med å bestille i nettbutikken. Gjennomgående nevnes det at kloklippen aldri har vært enklere enn med denne i bruk. ⚡

Modellen er i en litt høyere prisklasse enn de vanlige kloslipere, men forsvarer dette uten tvil med dens unike egenskaper som gjør slipejobben til en lek! 🤩

Modellen er utstyr med en kraftig motor hvor du kan fritt velge mellom 2 ulike hastigheter (passer for store og små).

I tillegg har den et integrert LED lys som gir deg krystall klar sikt under økten for å sikre et bedre resultat, samt hjelpe deg unngå smertefulle feiltrinn.

Alternativt har vi vår standard elektriske klosliper som også fungerer veldig bra og er i en mer økonomisk prisklasse. 

Høsten 2021 modifiserte vi denne modellen gjennom å oppgradere motoren og dens batterilevetid etter å ha lyttet nøye på de tilbakemeldinger vi fikk fra våre kunder.

Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på denne også, spesielt etter oppgraderineg. Du kan lese de verifiserte kundevurderingene i detalj under produktsiden.

Vår oppgave, vårt mål og vår lidenskap er å hjelpe norske hundefamilier.
Både gjennom god informasjon og gode produkter.

Med det, ønsker vi deg lykke til kloklippen og håper dette innlegget vil inspirere deg til å gjøre kloklippen mer behagelig, både for deg selv og hunden(e) din(e) ❤

NÆRINGNYHET: Naturens optimale formel for hundens velvære!

Pawbiotix er den eneste næringsformelen laget for å gi hunden din de optimale og balanserte nivåene av de fem nødvendige sunne tarmbakteriene.

pawbiotix
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna

Spar 40% nå!

Pawbiotix er den eneste ernæringsformuleringen skapt for å hjelpe hunden din med å nå de optimale og balanserte nivåer av de fem essensielle tarmbakteriene som trengs for et godt liv.

pawbiotix