Din handlekurv

Shar Pei

Valp og raseprofil

#221

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Shar Pei i Norge

▪️  12 nye valper registrert i 2022 

▪️ En 100 % endring fra 2021

▪️  32 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

0,0/5

Aktivitetsnivå

0,0/5

Samarbeidsevne

0,0/5

Pelspleie

0,0/5

Budsjett

Shar pei- hunderase profilbilde hobbyhund rasedatabase

Fakta om Shar Pei

 

Oppsummering

  • Shar Pei er en aktiv, kompakt og kvadratisk bygget hund med rynker over skallen og manken.
  • Rasen har et særegent utseende med små ører og et «flodhest-liknende» snuteparti.
  • Shar Pei er rolige, uavhengige, lojale og hengivne.
  • Hunden har et ganske stort hode i forhold til kroppen, med en flat og bred skalle.
  • Bevegelsene til Shar Pei bør være frie, harmoniske og energiske, med god steglengde.

Full Rasebeskrivelse for Shar Pei

Shar Pei er en aktiv og middels stor hund med et særpreget utseende. Den er kompakt, godt samlet og kvadratisk bygget, og den har rynker over skallen og manken som gir den en unik og sjarmerende karakter. 

Hannhunder er vanligvis større og kraftigere enn tisper. Shar Pei er kjent for sitt rolige, uavhengige og lojale temperament. Den er en hengiven følgesvenn som trives i familiens selskap. 

Hunden har et ganske stort hode i forhold til kroppen, og folder i pannen og kinnene danner en løs halshud som er typisk for rasen. Skallen til Shar Pei er flat og bred, og stoppet er moderat. 

Nesebrusken er stor og bred, og sort farge foretrekkes, men enhver farge som passer til pelsfargen er tillatt. Nesen skal ha vide og åpne nesebor. 

Snutepartiet er rasetypisk bredt fra ansatsen til snutespissen uten antydning til å avsmalne, og leppene og neseryggen er godt utfylt. En viss bulk på snuteansatsen er tillatt. Leppene til Shar Pei har en blåsort tunge, tannkjøtt og lepper foretrekkes, mens en rosa flekket tunge er tillatt.

 En rosa tunge er meget uønsket. Hos lysere fargede hunder kan tungen være ensfarget lavendel. Kjever og tenner er kraftige, og et perfekt, jevnt saksebitt med rette tenner er ønskelig. 

Overleppens folder skal ikke være så tykke at de hindrer bittet. Øynene til Shar Pei er mørke, mandelformede og har et spesielt uttrykk. Lysere øyne er tillatt hos lysere fargede hunder. Øyelokkene og synet skal ikke forstyrres av omliggende hud, rynker eller pels. Eventuelle tegn på irritasjon i øynene er høyst uønsket. 

Entropion, der øyelokket ruller innover og irriterer øyet, er ikke ønskelig. Ørene til Shar Pei er meget små, ganske tykke og formet som en likesidig trekant med en lett rundet tupp. De er høyt ansatte, og tuppene peker forover mot øynene. 

Ørene er bredt plassert og ligger tett inntil skallen. Stående ører er meget uønsket. Halsen til Shar Pei er middels lang, kraftig og godt ansatt mot skuldrene. Den løse halshuden skal ikke være overdrevent.

Forlemmene til Shar Pei er rette, moderat lange og har en god benstamme. Det skal ikke være rynker på forbena. Skuldrene er muskuløse, godt tilbakelagt og skråstilte. Mellomhånden er lett skråstilt, kraftig og smidig. Potene er middels store, kompakte og ikke sprikende, med godt knyttede tær.Kroppen til Shar Pei skal ikke ha overdreven hud, bortsett fra moderate folder på manken og haleansatsen. 

Overlinjen har en lett markert dip og en svak lendebue. Ryggen er kort og sterk, og lenden er kort, bred og lett hvelvet. Krysset er ganske flatt, og brystet er bredt og dypt, og rekker til albuene. Underlinjen er lett opptrukket under lenden. 

Halen er tykk og rund ved ansatsen, avsmalnende til en fin tupp. Den er karakteristisk høyt ansatt og kan bæres høyt og bøyet, tett rullet eller bøyet over til en av sidene av ryggen. Helt eller delvis manglende hale er høyst uønsket.

Baklemmene til Shar Pei er kraftige og muskuløse, moderat vinklet og sett bakfra rette og parallelle. Hudfolder på lår, underlår og haser, samt tykk hud på hasene, er uønsket. Hasene er lavt ansatt, og potene tilsvarer forpotene og har ikke sporer. 

Bevegelsene til Shar Pei foretrekkes å være i trav. De skal være frie, harmoniske, energiske, med god steglengde i fronten og godt driv bak. Når farten øker, kan det være tendens til å snore. Stive bevegelser er uønsket.

Pelsen til Shar Pei er typisk kort, hard og stritt på kroppen, vanligvis flatere på ekstremitetene. Det er ingen underull. Lengden kan variere fra 1 cm til 2,5 cm, og pelsen skal aldri trimmes. 

Når det gjelder farge, aksepteres alle ensfargede farger unntatt hvit. Halen og baksiden av lårene er vanligvis lysere. Mørkere avskygninger ned langs ryggen og på ørene er tillatt.

Shar Pei har en mankehøyde på 44-51 cm. Ethvert avvik fra de beskrevne punktene skal betraktes som feil, og alvorlighetsgraden av feilen vurderes i forhold til avviket fra rasebeskrivelsen. Grove feil inkluderer avvikelser fra saksebitt (lett overbitt tillatt), snipete snute, flekket tunge (unntatt rosa flekket), store ører, lavt ansatt hale og pels lengre enn 2,5 cm.

Klikk her for å komme til Raseklubben

Lykke til!

Vurderer du en Shar Pei valp?

Utforsk oppdrettere av Shar Pei i Norge

Kartert viser oppdrettere av Shar Pei i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Shar Pei?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna