Saarloos Wolfhond

Valp og raseprofil

#287

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Saarloos Wolfhond i Norge

▪️   nye valper registrert i 2022 

▪️ En endring fra 2021

▪️  0 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

0,0/5

Aktivitetsnivå

0,0/5

Samarbeidsevne

0,0/5

Pelspleie

0,0/5

Budsjett

Saarloos Wolfhond som ligger

Fakta om Saarloos Wolfhond

Oppsummering:

  • Saarloos Wolfhond er en kraftig og harmonisk bygget hunderase som ligner på en ulv.
  •  Rasen oppstod i Nederland, og den er kjent for sin trofasthet og pålitelighet som en familiehund.
  •  Saarloos Wolfhond ble avlet frem av Leendert Saarloos på 1930-tallet, med mål om å gjenopprette naturlige kvaliteter i schäferhunder.
  •  Rasen har et ulvelignende hode, med gule mandelformede øyne og stående ører.Saarloos Wolfhond har energi, stolthet og selvstendighet i adferden, samtidig som den er pålitelig og hengiven mot eieren. 

 Kraft og harmoni i en ulvelignende hund: 

Saarloos Wolfhond er en imponerende hunderase som kombinerer kraft og harmoni i sin bygning. Den har en sterk likhet med ulver når det gjelder kroppsbygning, bevegelser og pels. Denne vakre hunden har et ulvelignende utseende og utstråler en særegen stolthet.

Historien om Saarloos Wolfhond:

Opphavet til denne fascinerende rasen kan spores tilbake til Nederland på 1930-tallet. Leendert Saarloos, en natur- og hundelsker, var opptatt av å gjenopprette de naturlige kvalitetene i schäferhunder som hadde blitt for domestiserte. Han krysset en schäferhannhund av klassisk prøyssisk type med en ulvetispe av sibir-europeisk type.

Gjennom selektiv avl og nøye utvalg oppnådde han en ny rase, kjent som den europeiske ulvehunden. Etter hvert ble det klart at denne rasen ikke var egnet som tjeneste- eller førerhund, men den beholdt arven fra Saarloos – en hund som var nærmere naturen. Rasen ble anerkjent i 1975 og fikk navnet Saarloos Wolfhond for å hedre sin skaper.

Utseende og temperament:

Saarloos Wolfhond er en imponerende hund med en rektangulær kropp og en ulvelignende hodeform. Skallen er flat og bred, og den kileformede snuten er proporsjonal med resten av hodet. Hundens øyne er gule, mandelformede og uttrykker både reserverthet og våkenhet. Rasen er kjent for sin energi og selvstendighet.

Den er pålitelig og hengiven mot sin eier, men den er også reservert overfor fremmede. Det er typisk for Saarloos Wolfhond å vike unna i uvante situasjoner, og denne egenskapen gir rasen sitt unike og ulvelignende temperament.

Riktig proporsjon og bevegelse:

Saarloos Wolfhond er preget av riktig proporsjon og bevegelse. Hundens kropp er rektangulær, og den har en sterk og rett rygg. Skulder og overarm er av normal lengde og vinkling. Forlemmene er rette og muskuløse, og potene er kraftige med hvelvede tredeputer. Bakparten er i balanse med forparten, og bevegelsene er lette og energiske. 

Saarloos Wolfhond har et karakteristisk og ulvelignende trave, og bena strekkes ikke for mye for å opprettholde de lette bevegelsene som er typiske for rasen.

Pels og fargevariasjoner:

Saarloos Wolfhond har to forskjellige pelsvarianter, sommerpels og vinterpels. Vinterpelsen har tett underull og dekkpels som danner en rikelig pels, spesielt rundt halsen. Sommerpelsen er dominert av dekkpelsen. Rasen kommer i forskjellige fargevariasjoner, fra lyse til mørke nyanser av sort viltfarge, brun viltfarge og kremhvit til hvit. Nesebrusk, øyelokksrender, lepper og klør varierer i farge avhengig av fargevarianten.

Råd fra raseklubben:

Hvis du vurderer å bli eier av en Saarloos Wolfhond, anbefales det å ta kontakt med Norsk Kennel Klub for råd og veiledning. Raseklubben kan gi deg ytterligere informasjon om rasens egenskaper, helse, stell og oppdrett. 

Det er viktig å forstå rasens spesielle behov og temperament for å kunne gi den riktige omsorgen og treningen. Ved å følge rasebeskrivelsen og unngå avvik kan du sikre at din Saarloos Wolfhond får et sunt og lykkelig liv som en lojal og hengiven familiemedlem.

Klikk her for å komme til Raseklubben

Vurderer du en Saarloos Wolfhond valp?

Utforsk oppdrettere av Saarloos Wolfhond i Norge

Kartert viser oppdrettere av Saarloos Wolfhond i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Saarloos Wolfhond?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna