Din handlekurv

Portugisisk Vannhund

Valp og raseprofil

#41

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Portugisisk Vannhund i Norge

▪️  194 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -26 % endring fra 2021

▪️  1125 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

5,0/5

Pelspleie

4,0/5

Budsjett

Fakta om Portugisisk Vannhund

Kort om rasen:

  • Rasen er en allsidig vannhund som trives med aktiviteter både på land og i vann.
  • Den er intelligent og mottakelig for trening og instruksjoner fra sin eier.
  • Rasen har sterke røtter i USA, England, og de nordiske landene.
  • Pelsen krever jevnlig stell, inkludert børsting, bading, og klipping.

Eiere bør sørge for tilstrekkelig stimuli:

Portugisisk vannhund er en aktiv rase som trenger både fysisk og mental stimulering. For å sikre at hunden er fornøyd og rolig innendørs, er det viktig å gi den tilstrekkelig aktivisering og oppgaver å løse. Rasen trives med nesten alle typer aktiviteter, og kun fantasien setter grenser for hva den kan gjøre. Den er også egnet for livlige barnefamilier og er kjent for sin hengivenhet og lekenhet.

Historikk:

Den portugisiske vannhunden har en lang historie og var en uatskillelig følgesvenn og arbeidsredskap for fiskere i Portugal. Den hadde mange bruksområder, inkludert hjelp under fiske, vakthold for båter og eiendeler, samt å redde fisk som slapp unna. Hunden var også en budbringer mellom båt og land. Imidlertid ble rasen sjelden sett etter at fiskemetodene moderniserte seg langs Algarve-kysten. I dag har rasen sterke røtter i USA, England, og de nordiske landene, og det er rundt 550 portugisiske vannhunder i Norge.

Egenskaper/Mentalitet:

Portugisisk vannhund er en robust og arbeidsvillig hund med et bredt spekter av ferdigheter. Den er kjent for å være positiv, frampå, og intelligent. Rasen trives også med lydighet og agility, i tillegg til vannarbeid. Noen individer brukes til jakt, viltsporing, servicehundarbeid, blindehundarbeid og narkotikahundarbeid. 

Rasen fungerer godt i en aktiv familie, men krever oppmerksomhet og oppgaver for å være fornøyd. Det er viktig å se bak det sjarmerende vesenet og forstå at den er sta og krever fysisk og mental stimulering for å være rolig innendørs. Ved å velge en valp av denne rasen, bør man få hjelp fra oppdretteren for å velge en hund som passer ens behov og livsstil.

Størrelse og utseende:

Portugisisk vannhund er en middels stor hund med proporsjonert bygning, kraftig muskulatur og tydelig markerte muskler. Den har stor intelligens og viser glede i å motta instruksjoner fra sin eier. Hannhunder har en mankehøyde på 50-57 cm (idealhøyde 54 cm), og tisper har en mankehøyde på 43-53 cm (idealhøyde 46 cm). Hannhunder veier vanligvis mellom 19-25 kg, mens tisper veier mellom 16-22 kg.

Pelsstell:

Rasen har en pels uten underull og røyter sparsomt. Eiere må være forberedt på å bruke omtrent to timer per uke på børsting, bading og klipping. Pelsen skal være voluminøs med et kraftig hårlag som jevnt dekker kroppen. En typisk klipping er løveklippen, som gir hunden optimal bevegelighet samtidig som den beskytter vitale organer under svømming.

 Pelsen kan være av to typer: enten ganske lang, bølgete og glinsende, eller kortere og krusete med kompakte, sylinderiske lokker. En tredjedel av halen kan være uklippet, noe som gir en haledusk. Fargene varierer fra svart, hvit og forskjellige nyanser av brunt, med mulighet for hvite tegninger på de svarte og brune hundene.

Raseklubben

For mer informasjon og veiledning om rasen, anbefales det å kontakte raseklubben. Raseklubben besitter ekspertise om rasen, oversikt over oppdrettere og kunnskap om rasens helse.Klikk her for å komme til raseklubben.Lykke til!

Vurderer du en Portugisisk Vannhund valp?

Utforsk oppdrettere av Portugisisk Vannhund i Norge

Kartert viser oppdrettere av Portugisisk Vannhund i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Portugisisk Vannhund?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna