Din handlekurv

Perro Dogo Mallorquin

Valp og raseprofil

#260

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Perro Dogo Mallorquin i Norge

▪️   nye valper registrert i 2022 

▪️ En endring fra 2021

▪️  6 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

0,0/5

Aktivitetsnivå

0,0/5

Samarbeidsevne

0,0/5

Pelspleie

0,0/5

Budsjett

Pero dogo mallorquin-hunderase profilbilde hobbyhund rase database

Fakta om Perro Dogo Mallorquin

Oppsummering

  • Perro Dogo Mallorquin er en middels stor, kraftig og typisk molosserhund med en rektangulær kroppsform.
  • Rasen har et rolig, men modig og tappert temperament, og den er kjent for sin vennlighet, lojalitet og hengivenhet.
  • Hunden har et kraftig og massivt hode med en stor, bred skalle og et markert stopp.
  • Perro Dogo Mallorquin har store, ovale øyne og små, brettede ører som bæres bakover.
  • Kroppen er sterkt og muskuløs, med en kort lend og en noe hvelvet kryss. Brystet er dypt og sylindrisk.
  • Hunden har en tykk hud som vanligvis ligger godt inntil kroppen, og pelsen er kort og stri.
  • Tillatte farger inkluderer tigret, rød og sort, med hvite tegninger på visse områder.
  • Den ideelle mankehøyden er 55-58 cm for hannhunder og 52-55 cm for tisper.

Rasebeskrivelse for Perro Dogo Mallorquin

Perro Dogo Mallorquin er en imponerende molosserhund av middels størrelse med en rektangulær kroppsform. Den har en sterk og kraftig bygning, og man kan tydelig se forskjellen i hodestørrelse mellom hannhunder og tisper.Rasen er kjent for sitt rolige temperament, men samtidig er den modig og tapper. Perro Dogo Mallorquin er en hund som er vennlig, lojal og hengiven mot sin familie. Den er også en enestående vakthund og utstråler tillit og selvsikkerhet i rolige situasjoner, samtidig som den viser et skarpt uttrykk når den er opphisset.

Hodet til Perro Dogo Mallorquin er kraftig og massivt. Skallen er stor, bred og nesten kvadratisk, og pannen er bred og flat med en godt markert pannefure. På grunn av skalleformen er bakhodet ikke synlig sett forfra. Skallen og snutepartiet er nesten parallelle, bare lett divergerende. Stoppet er godt markert og fremtredende sett fra siden, og fra forsiden dannes det en fremtredende pannefure av øyebrynsbuene.Nesebrusken er sort og bred, og markeringen mellom neseborene er godt synlig. 

Snutepartiet er bredt og kileformet, og det er ansatt på linje med den indre øyekroken. Sett i profil ligner det en stump kile med en bred base, og neseryggen er rett, men noe oppoverrettet.Leppene til Perro Dogo Mallorquin er stramme, og overleppen dekker underleppen til midten av snutepartiet, der munnviken dannes. Underleppen er foldet på den midterste delen. Når munnen er lukket, skal ikke underleppene være synlige. Munnhulen er upigmentert med tydelige tverrsgående riller, og leppekantene er sortpigmenterte.Kjever og tenner er kraftige, med fortennene plassert på en rekke og god avstand mellom hjørnetennene. Tennene er hvite og sterke, og hunden skal ha et komplett tannsett. Underbitt er tillatt, men det bør ikke være mer enn 1 cm, og tennene skal ikke være synlige når munnen er lukket.Øynene til Perro Dogo Mallorquin er store, ovale og godt åpne. De er godt markerte og noe skråstilte. 

Øynene skal være så mørke som mulig og i henhold til pelsfargen. Synlige blinkhinner eller hvitt i øynene sett forfra er ikke ønskelig. Øynene skal være dyptliggende med god avstand.Ørene er høyt ansatt på skallens ytterside og ganske små. De bæres bakoverbrettet, kjent som rosenører. I hvile skal øretuppen være under nedre øyelokkrand.Halsen til Perro Dogo Mallorquin er kraftig, tykk og harmonisk i forhold til helheten. Ved ansatsen er den omtrent samme diameter som hodets omkrets, og den er godt ansatt ved skuldrene. Det kan være noe løs hud på halsen, og litt tynn og løs halshud er tillatt.Forlemmene til Perro Dogo Mallorquin er rette, parallelle og har god avstand mellom dem. 

Skuldrene er moderat korte og lett skråstilte, og de er ikke tunge. Albuen ligger ikke inn til brystkassen på grunn av den brede fronten, og den er heller ikke utsvingt. Underarmen er muskuløs og rett, med en kraftig benstamme. Potene er kraftige med godt sluttede og hvelvede tær, og noe pigmenterte tredeputer er foretrukket.Kroppen til Perro Dogo Mallorquin har en kort lend som er forholdsvis smal og med en tydelig hvelving mot krysset.

 Krysset er noe smalere enn brystkassen og faller mot horisontalplanet med en vinkel på 30°. Brystet er noe sylindrisk i form, dypt og rekker til albuene. Skulderbladstoppene er bredt adskilt, og brystkassen er bredere enn mankehøyden.Underlinjen til Perro Dogo Mallorquin er parallell med bakken, og den er lett opptrukket. Den skal aldri være myndeaktig. Halen er lavt ansatt, tykk ved roten og avsmalnende mot tuppen. Den henger naturlig i hvile, og under bevegelse bæres den lett buet i nivå med rygglinjens forlengelse.Baklemmene til Perro Dogo Mallorquin er muskuløse, med brede lår som er naturlig vinklet. 

Mellomfoten er kort, rett og kraftig, og sporer er ikke ønskelig. Potene er kraftige og litt lengre ennforpotene, men ovale i form. Pigmenterte tredeputer foretrekkes.Perro Dogo Mallorquin beveger seg rasetypisk i trav, og bevegelsene skal være frie og harmoniske.Rasen har en ganske tykk hud som vanligvis ligger godt inntil kroppen. Noe løs halshud kan forekomme, men det skal ikke være overdrevent. Pelsen er kort og stri ved berøring.Når det gjelder farge, er tigret, rød og sort de foretrukne fargene, i nevnte rekkefølge. Tigrete hunder bør ha mørke nyanser, mens røde hunder bør ha dypere nyanser.

 Tillatte hvite tegninger inkluderer på forpotene, brystet og snutepartiet, men de skal ikke overstige 30% av hele pelsen. En sort maske er også tillatt.Den ideelle mankehøyden for hannhunder er mellom 55 og 58 cm, og for tisper mellom 52 og 55 cm. Hannhunder har en vekt på 35-38 kg, mens tisper veier mellom 30 og 34 kg.Ethvert avvik fra beskrivelsen av rasen skal betraktes som en feil, og alvorlighetsgraden av feilen skal vurderes i forhold til hvor stort avviket er. 

Alvorlige feil inkluderer å være høyere over manken enn over krysset, underbitt større enn 1 cm, avvik fra sakse- eller tangbitt, og mangel på 2 premolarer. Diskvalifiserende feil inkluderer aggresivitet, overbitt, lyse eller gule øyne, kuperte haler eller ører, og mer enn 30% hvitt på kroppen andre steder enn på forpotene, brystet og snutepartiet, samt flekker av andre farger.

Det anbefales å kontakte rasens klubb for ytterligere veiledning og råd når det gjelder Perro Dogo Mallorquin.

Vurderer du en Perro Dogo Mallorquin valp?

Utforsk oppdrettere av Perro Dogo Mallorquin i Norge

Kartert viser oppdrettere av Perro Dogo Mallorquin i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Perro Dogo Mallorquin?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna