Papillon

Valp og raseprofil

#78

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Papillon i Norge

▪️  120 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -2 % endring fra 2021

▪️  571 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

1,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

2,0/5

Budsjett

papillon hunderase

Fakta om Papillon

Kort om rasen

  • Papillon og Phalene er to varianter av samme rase, med forskjellige ører.
  • De er utpregete selskapshunder, men trives også med lydighetstrening og agility.
  • Rasen er våken og sjarmerende uten å være påtrengende.
  • Det anbefales å se foreldredyr og kullsøsken for å sjekke ørenes rasetypiske egenskaper.
  • Papillon/Phalene er en sunn rase uten alvorlige helseplager.

Egenskaper 

Papillon og Phalene er to varianter av samme vakre rase, som kan fødes i samme kull, men likevel regnes som to forskjellige raser. Disse hundene er kjent for sitt karakteristiske utseende og fantastiske personlighet. De er først og fremst selskapshunder, men takket være deres lettlærthet og energi trives de også med lydighetstrening og agility. Enten du ønsker en følgesvenn for sofakosen eller en partner for spennende aktiviteter, vil Papillon og Phalene være med deg hele veien.

Sjarmerende og livlige, Papillon og Phalene er våkne hunder som aldri går ubemerket hen. Deres elegante utseende og yndige vesen gjør dem til en fryd å ha rundt seg. Disse hundene er lettstelte og vil glede seg over oppmerksomheten fra familien sin. De liker å være med på det som skjer og vil være trofaste følgesvenner gjennom livet ditt.

Utseende

Papillon, med sine karakteristiske stående ører, har en majestetisk holdning. Ørene er høyt ansatte og bæres ut mot siden og skrått oppover. De danner en vinkel på ca. 45° mot horisontalplanet. Ørene er en viktig del av rasens sjarm, og det er viktig at de ikke peker rett oppover eller ligner pomeranianører. Innsiden av øret er dekket med silkemyk, bølgete pels, mens utsiden er omgitt av lange, hengende frynser som går betydelig utenfor ørekanten.

Phalene, derimot, har elegante, hengende ører som er meget bevegelige. Disse ørene er dekket med bølgende pels som kan bli svært lang og bidrar til hundens tiltalende utseende. Krysninger mellom Papillon og Phalene kan resultere i halvt reiste ører med hengende ørespisser, noe som regnes som en alvorlig feil.

Pelsstell og helse

Papillon og Phalene har en moderat lang pels som er rikelig, skinnende og bølgete. Pelsen er ikke krøllete, men heller spenstig med en silkemyk struktur. Den ligger flatt inntil kroppen og har en fin tekstur. Pelspleie er viktig for å opprettholde rasens vakre utseende.Papillon og Phalene er en sunn rase uten kjente alvorlige helseplager. Klubbens anbefalinger om å avle kun på friske foreldredyr har redusert tilfellene av patella luxasjon betydelig. 

Øyesykdommen PRA, som kan føre til blindhet, har også blitt håndtert ved hjelp av en nyutviklet DNA-test. Syke dyr oppdages før de brukes i avl, og tilfeller av PRA er nå fraværende hos friske avlsdyr. Med riktig omsorg og regelmessig veterinæroppfølging kan du forvente at din Papillon eller Phalene lever i 15 år eller mer.

Historie

går tilbake til 1500-tallet og var populær blant adelen i Frankrike og Belgia. Den har beholdt sin sjarm og popularitet gjennom årene, og i dag er Papillon og Phalene kjent og elsket over hele verden.

Raseklubben

Når du vurderer å bringe en Papillon- eller Phalene-valp inn i livet ditt, anbefaler vi at du kontakter raseklubben. De vil kunne gi deg verdifulle råd og veiledning for å sikre at du tar et informert valg og skaper et fantastisk liv med din nye firbente venn.

Hvis du har interesse for utstilling, er det også en god idé å se foreldredyr og kullsøsken. Dette vil gi deg muligheten til å sjekke forutsetningene for at ørene blir rasetypiske og oppfyller rasestandarden.

Klikk her for å komme direkte til raseklubben 

Lykke til!

Stønnende Kilder: Dyrebar, Rasehund

Vurderer du en Papillon valp?

Utforsk oppdrettere av Papillon i Norge

Kartert viser oppdrettere av Papillon i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Papillon?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

Antall raser
0

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna