Norsk Elghund Grå

Valp og raseprofil

#6

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Norsk Elghund Grå i Norge

▪️  863 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -11 % endring fra 2021

▪️  4152 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

5,0/5

Aktivitetsnivå

1,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

Fakta om Norsk Elghund Grå

Kort om rasen:

  • Norsk Elghund grå er en typisk jakthund
  • Rasen egner seg ikke kun som en følgesvennshund men også som en fantastisk tur kompis
  • Den er spesialisert på elgjakt, hovedsakelig som løshund
  • Dette er en modig og energisk rase

Egenskaper og lynne

Norsk Elghund Grå er en robust, modig og energisk rase som er hengiven mot sin eier og utrolig hyggelig som familiehund. Den grå norske elghunden har et sterkt jaktinstinkt og trenger mye mosjon.

Trening av Norsk Elghund

Den grå elghunden er anerkjent for sin intelligens og evne til rask læring. Å trene denne hunden til å håndtere dagliglivets situasjoner og til og med for jaktprøver er en ganske ukomplisert oppgave. Disse hundene lar seg ikke knekke, derfor er det viktig å bruke positiv forsterkning og ha tålmodighet under treningen. Heldigvis viser de ofte stor glede for trening, noe som gjør det enkelt å få dem i god form. 

Det er verdt å huske at deres sterke jaktinstinkt av og til kan overgå lydigheten deres. Det kan være en utfordring å oppnå fullkommen lydighet når du kaller dem til deg, spesielt hvis de har fått en duft i nesen som fanger deres oppmerksomhet. 
Videre kan det være en utfordring å begrense bjeffingen deres. Dette er en adferd som sitter dypt i dem, og det er ikke alltid mulig å få dem helt stille. Likevel, begynn treningen allerede når de er valper, og vær klar og konsekvent med å sette grenser for når og hvor bjeffingen er akseptabel.Med riktig tilnærming, positiv forsterkning og en dose tålmodighet vil den grå elghunden utvikle seg til å være en trofast følgesvenn som mestrer både hverdagens utfordringer og jaktens spenning.

Vekt og størrelse

Den grå norske elghunden har et typisk spisshund-utseende. Den er middels stor, og hannhunder har en skulderhøyde på ca. 52 cm, mens tisper skal være omtrent 49 cm. Pelsen skal være grå. Ørene står oppreist. Tettheten og fylde av pelsen skal være god, uten å være strittende eller for lang. Halen er godt rullet over ryggens midtlinje.Når det kommer til elghundens vekt er gjerne en tispe 20 – 22 kg, og en hannhunden nærmere 25 kg.

Pelsstell av grå Norsk Elghund

Pelsen til hunderasen er veldig enkel å stelle og bades kun ved behov. Den røyter regelmessig, omtrent en til to ganger i året.

Historie

Norsk Elghund grå ble først vist frem på en utstilling i Kristiania (Oslo) i 1877, hvor elghunden Grant vant. Den mest kjente grå elghunden er imidlertid Bamse, eller Gamle Bamse Gram som han ble kalt. Han tilhørte konsul Jens Gram fra Ask gods på Ringerike. Bamse anses som rasens stamfar og er den eldste grå elghunden man kjenner til i rasens stamtavle. Bamse ble født i 1865 og var til stede på utstillingen i 1877, men deltok ikke (Jens Gram var dommer på utstillingen). I 1913 ble de første hundene av rasen eksportert til USA, hvor den har oppnådd en viss popularitet og full anerkjennelse fra American Kennel Club. Siden den gang har rasen blitt eksportert til flere land utenfor Norden.

Den grå norske elghunden er avlet for jakt på elg og annet stort vilt, men denne rasen har også mange andre flotte egenskaper som brukshund. Mange har ment at denne hunden må være en direkte etterkommer av torvmosehunden, som eksisterte i Norden for over 5000 år siden, men det er nok ikke tilfelle. Andre har hevdet at røttene strekker seg tilbake til en tid lenge før vikingtiden (800–1050 e.kr), men det er også en myte.Den grå norske elghunden er en «moderne» hunderase som ble skapt gjennom selektiv avl på 1800-tallet. Den minner riktignok om de urgamle spisshundrasene, men genetisk tilhører den de moderne europeiske hunderasene. Faktisk er avstanden til nevnte urgamle hunderaser like stor som hos andre moderne europeiske hunderaser.

Kunne du tenkt deg en grå Norsk Elghund?

Raseklubben anbefales på det sterkeste å kontakte for mer informasjon om denne rasen eller dersom du er interessert i å kjøpe en elghund valp.
Klikk her for raseklubben

Lykke til med søket!

Støttende kilder: Wikipedia, Dyrebar, Dyreliv, Elghund forbundet, SNL.

Vurderer du en Norsk Elghund Grå valp?

Utforsk oppdrettere av Norsk Elghund Grå i Norge

Kartert viser oppdrettere av Norsk Elghund Grå i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Norsk Elghund Grå?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna