Din handlekurv

Mops

Valp og raseprofil

#60

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Mops i Norge

▪️  88 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -52 % endring fra 2021

▪️  747 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

1,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

2,0/5

Budsjett

Fakta om Mops

 

Kort om Mops

  • Mops er en sjarmerende, intelligent og livlig hund med store personligheter.
  • Det er viktig å finne en oppdretter som følger retningslinjene for avl og oppdrett.
  • Mopsen er en brachycephal rase med spesielle helseutfordringer som raseklubben tar på alvor.
  • Rasen er kvadratisk og kompakt med en velutviklet muskulatur.
  • Pelsen er kort og lettstelt, og regelmessig stell er nødvendig.
  • Mopsen har sitt opprinnelsesland i Kina, men er nå mest kjent i England.

En Livlig og Sjarmerende Følgesvenn

Velkommen til verdenen av Mops, en hunderase som vil fange hjertet ditt med sin livlighet og sjarm. Mopsen er mer enn bare en hund – den er en ekte komiker med en intelligent og verdig holdning. Mopsens personlighet er unik, og den blir elsket av mennesker i alle aldre. Enten det er gammel eller ung, vil Mopsen glede seg over å være midtpunktet og elsker oppmerksomheten den får. Med sin glede og livlighet vil denne rasen være en trofast og glad følgesvenn i livet ditt.

Egenskaper og lynne

Mopsen stråler av vennlighet og er kjent som en av de aller beste familiehundene. Denne rasen har en unik evne til å trives i selskap med både babyer og småbarn, samtidig som den trives med litt eldre barn. Med en sprudlende og morsom natur, er mopsen en hund som virkelig setter sitt preg. Det er umulig å ikke smile av denne rasen, da den er full av personlighet i en kompakt skapning. Mopsen synes å nyte oppmerksomheten fra alle i rommet, og den er ikke sjenert når det gjelder å innynde seg eller tulle for å fange oppmerksomheten.

Mange beskriver mopsen som klovnen blant hunderasene, og den jobber hardt for å leve opp til denne beskrivelsen. Den elsker å leke med både barn, voksne og andre hunder, og sprer glede i enhver situasjon. En mops har et dypt kjærlighetsforhold til sin familie og krever mye oppmerksomhet. Ingenting gjør den lykkeligere enn kjærlighet fra de den er glad i.

Mopsen omfavner det meste og alle med sjelden tilbakeholdenhet eller skepsis. Dette inkluderer både mennesker og dyr, spesielt andre hunder av ulike raser. Mopsen har en ganske imponerende intelligens og er rask til å lære nye ferdigheter. Med belønninger og positiv forsterkning kan du enkelt lære den nye triks. Vær forberedt på at den kan være en lurendreier når det kommer til mat, men størrelsen gjør at den sjelden når opp på kjøkkenbenken eller bordet. 

Aggressivitet, engstelighet og overdreven frykt er sjeldne trekk hos mopser. Generelt sett er de glade og positivt innstilte vesener som stråler av glede.

Helse

Mopsen tilhører brachycephale raser, som betyr at den har en kort og bred hodeskalle og snute. Dette kan føre til visse helseproblemer, spesielt relatert til luftveiene. Raseklubben forstår viktigheten av rasens helse og jobber kontinuerlig med å adressere disse utfordringene. 

Utseende og vekt

Mopsen er kjent for sitt kompakte og kvadratiske utseende. Rasen er tettbygd med velutviklet muskulatur og bør aldri virke lavbent eller slank. Mopsen har et motto som lyder «multum in parvo», som betyr «mye hund i lite format», og dette gjenspeiles i dens utseende og holdning. Med en idealvekt på 6,3-8,1 kg og en muskuløs kropp, er Mopsen en skjønnhet som skiller seg ut.

Pels

Mopsen har kort og lettstelt pels, som krever regelmessig bading etter behov. Pelspleie er en viktig del av omsorgen for Mopsen, og det er viktig å opprettholde en sunn og ren pels. Dette vil bidra til at Mopsen ser fantastisk ut og føler seg komfortabel.

Historie

Mopsens opprinnelsesland er Kina, men den har funnet sitt hjem i England. På 700-tallet eksisterte en korthåret miniatyrhund i Kina, kjent som Happa-hunden, som trolig er en forløper for Mopsen. På slutten av 1500-tallet finnes det bevis på at Mopsen allerede hadde kommet til Europa. I løpet av de siste århundrene har rasen blitt videreutviklet i England og har fått sin nåværende form og egenskaper.

Lyst til å lære mer får du kjøper en Mops valp?

Når du vurderer å få en Mops-valp, er det alltid lurt å kontakte raseklubben. Raseklubben er eksperter på Mopsen og har verdifull kunnskap om rasen, oppdrettere og helseaspekter. Det er avgjørende å kjøpe valpen din fra en oppdretter som følger retningslinjene for avl og oppdrett satt av Norges Kennelklubb og Norsk Mops Klubb.

Klikk her for og komme til Raseklubben.

 

Masse lykke til med din Mops Valp!

Støttende kilder: Wikipedia, Dyrebar, Dyreliv, Wikipedia.

Vurderer du en Mops valp?

Utforsk oppdrettere av Mops i Norge

Kartert viser oppdrettere av Mops i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Mops?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna