Din handlekurv

Kleinspitz

Valp og raseprofil

#32

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Kleinspitz i Norge

▪️  246 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -26 % endring fra 2021

▪️  1350 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

3,0/5

Budsjett

Fakta om Kleinspitz

Oppsummering:

  • Kleinspitz er en variant av tysk spitz, en av de eldste rasene i Europa.
  • Denne rasen er lærevillig, hengiven, og trives best i nærheten av familien.
  • Kleinspitz har et visst vaktinstinkt og er kjent for å leve lenge.
  • Rasen har en vakker pels og et karakteristisk kjekt uttrykk.
  • Kleinspitz brukes i ulike aktiviteter som utstilling, lydighet, agility og besøkshundarbeid.

Verdt å Tenke På:

Kleinspitz er en variant av tysk spitz, en svært gammel rase som har vært elsket i Europa i århundrer. Denne rasen er kjent for sin lærevillighet, hengivenhet og evne til å knytte sterke bånd med eieren. Kleinspitz trives best i nærheten av familien og er ofte knyttet til eieren sin på en spesiell måte. De kan være noe reserverte overfor fremmede, men med riktig sosialisering kan de også være vennlige og imøtekommende.

Historikk: 

Kleinspitz er en av flere varianter av tysk spitz, som er blant de eldste hunderasene i Europa. Sammen med Keeshond (wolfspitz), grosspitz, mittelspitz og pomeranian (zwergspitz) utgjør Kleinspitz en mangfoldig familie av spitzraser. Disse rasene har en rik historie og har vært kjent og verdsatt gjennom generasjoner.

Egenskaper/Mentalitet: 

Kleinspitz og andre spitzraser er alltid oppmerksomme, livlige og svært hengivne overfor sin eier. De er lærevillige og lette å oppdra, og deres mistro overfor fremmede gjør dem til gode vakthunder.

Kleinspitz er ikke engstelige eller aggressive, men snarere standhaftige og trygge. En spesiell egenskap ved denne rasen er deres evne til å tåle forskjellige værforhold. De er robuste hunder som ofte lever lenge.Kleinspitz er en allsidig rase som kan brukes til ulike aktiviteter.

Den trives som utstillingshund og som en kjær familiehund. I tillegg kan den delta i lydighet, rallylydighet, agility, besøkshundarbeid, spor trening, flyball og smeller. Med andre ord, denne rasen er en hund for alle formål. Selv om de tilhører en gruppe jaktende spitzraser, har Kleinspitz lite eller ingen jaktinstinkt.

Størrelse og Utseende: 

Kleinspitz har et tiltrekkende utseende med sin vakre pels som står ut fra kroppen takket være den rikelige underullen.En spesielt iøynefallende egenskap er den kraftige mankelignende kraven rundt halsen og den buskete halen som stolt bæres over ryggen. Med sitt reveaktige hode, kvikke øyne og spisse, små og tettstilte ører, har Kleinspitz og de andre spitzrasene et karakteristisk kjekt uttrykk som fanger oppmerksomheten.

Kleinspitz har en mankehøyde på rundt 26 cm med en viss variasjon på /- 3 cm. Pelsen er dobbelt lag, med lange, rette, utstående dekkhår og kort, tykk, vattlignende underull. Hodet, ørene, og forsiden av for- og bakben og poter har kort og tett pels som føles fløyelsaktig. Resten av kroppen har lang og rikelig pels. Pelsen skal ikke være bølget, kruset eller ragget, og det skal ikke være noen skill langs ryggen. Halsen og skuldrene er dekket av en tett man, og bakbena har fyldige bukser fra krysset ned til haseleddet. Halen har et busket hårlag.

Helse: 

Generelt sett er Kleinspitz en sunn og frisk rase. Som med alle hunderaser kan det imidlertid oppstå noen tilfeller av patellaluksasjon, en tilstand der kneskålen kan forskyve seg. Det anbefales å få hunden undersøkt av en veterinær ved behov og følge opp med regelmessige helsekontroller.

Pelsstell:

For å opprettholde en vakker og sunn pels, anbefales det å børste og kamme Kleinspitz ukentlig. Dette bidrar til å fjerne løst hår og holde pelsen i god stand. Sørg også for å gi nødvendig stell til kortere pelsområder som hodet, ørene og potene. Pelsen trenger vanligvis ikke å bli trimmet, men det kan være nødvendig å gi ekstra oppmerksomhet til manen og halen for å holde dem i sin praktfulle form.

Lyst til å Lære Mer om Kleinspitz?

Hvis du ønsker å vite mer om Kleinspitz og vurderer å bli eier av en valp av denne herlige rasen, anbefales det sterkt å ta kontakt med raseklubben. Raseklubben har den nødvendige ekspertisen, oversikt over anerkjente oppdrettere og inngående kunnskap om rasens helse. Ved å henvende deg til raseklubben kan du få verdifull veiledning og sikre at du finner en Kleinspitzs  valp som passer perfekt til deg og din familie. Lenken til raseklubben finner du under.

Klikk her for og komme til Raseklubben

Lykke til med ditt eventyr med Kleinspitz! Du vil bli belønnet med en hengiven følgesvenn og en vakker hund som vil glede seg over å være en del av familien din.

Vurderer du en Kleinspitz valp?

Utforsk oppdrettere av Kleinspitz i Norge

Kartert viser oppdrettere av Kleinspitz i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Kleinspitz?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna