Din handlekurv

Karelsk Bjørnhund

Valp og raseprofil

#177

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Karelsk Bjørnhund i Norge

▪️  21 nye valper registrert i 2022 

▪️ En 91 % endring fra 2021

▪️  83 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

3,5/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

Fakta om Karelsk Bjørnhund

Oppsummering

  • Karelsk bjørnhund har røtter i Finland og stammer fra Komi hunder. Avlet fra 1936 for storviltjakt, har den dype røtter i Ladoga-, Olonet- og russisk Karelia og er viktig i finsk kultur.
  •  Rasen er middels stor med en robust kroppsbygning og tett pels for beskyttelse i ulike værforhold. Den gir et tiltalende og harmonisk helhetsinntrykk.
  •  Karelsk bjørnhund er en ivrig jeger med selvstendighet. Den markerer storvilt ved å gi hals, har velutviklede sanser, balansert, modig, og har utmerket retningssans for jakt og følgesvenn.
  • Rasen har karakteristisk middels størrelse, robust kroppsbygning, utviklet muskulatur og tykk pels som utstråler styrke og selvtillit.
  •  For å opprettholde helsen til Karelsk bjørnhund anbefales tilstrekkelig mosjon, trening, og stimulering. Veterinærbesøk og helsekontroller anbefales også. Å velge denne rasen gir en fantastisk følgesvenn med spennende historie og unike egenskaper, som fortjener omsorg og kjærlighet. Kontakt raseklubben eller oppdretter for mer spesifikk informasjon.

 Historie

Karelsk bjørnhund har sine røtter i Finland og har en fascinerende historie. Den stammer fra Komi hunder og har sin opprinnelse i Ladoga-, Olonet- og russisk Karelia. Avlen av denne rasen begynte i 1936 med det mål å avle en robust hund egnet for storviltjakt. Karelsk bjørnhund har vært en viktig del av finsk kultur og tradisjon.

Utseende

Karelsk bjørnhund er en middels stor hund med en robust og kraftig kroppsbygning. Den har tett pels som gir den god beskyttelse i ulike værforhold. Rasen har et tiltalende og harmonisk helhetsinntrykk.

Temperament

Den karelske bjørnhunden er en ivrig jeger med en utrolig selvstendighet. Den samarbeider godt i jakten og markerer storvilt ved å gi hals. Med sine velutviklede sanser, spesielt luktesansen, er den en ekspert på storviltjakt. Rasen er kjent for å være balansert, modig og iherdig. Den har også en utmerket retningssans som gjør den til en pålitelig jakt- og følgesvenn.

Helhetsinntrykk

Karelsk bjørnhund har et karakteristisk helhetsinntrykk med sin middels store og robuste kroppsbygning. Den har en godt utviklet muskulatur og en tykk pels som gir den en imponerende tilstedeværelse. Rasen utstråler styrke og selvtillit.

Anbefalinger fra raseklubben

For å opprettholde og fremme den gode helsen til karelsk bjørnhund, anbefales det å gi hunden tilstrekkelig mosjon og aktivisering. Regelmessig trening og stimulering er viktig for å holde rasen mentalt og fysisk sunn. 

Det anbefales også å følge opp med veterinærbesøk og helsekontroller for å sikre at hunden er i god form. Ved å velge en karelsk bjørnhund som kjæledyr, får du ikke bare en fantastisk følgesvenn, men også en hund med en spennende historie og unike egenskaper. 

Ta godt vare på din karelske bjørnhund og gi den den kjærligheten og omsorgen den fortjener. Husk at denne beskrivelsen kun er en generell oversikt, og det er alltid lurt å kontakte raseklubben eller en erfaren oppdretter for å få mer spesifikk informasjon om rasen og dens behov.

Klikk her for å komme til Raseklubben

Vurderer du en Karelsk Bjørnhund valp?

Utforsk oppdrettere av Karelsk Bjørnhund i Norge

Kartert viser oppdrettere av Karelsk Bjørnhund i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Karelsk Bjørnhund?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna