Din handlekurv

Dvergdachshund Korthåret

Valp og raseprofil

#99

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Dvergdachshund Korthåret i Norge

▪️  50 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -44 % endring fra 2021

▪️  330 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

2,0/5

Budsjett

Fakta om Dvergdachshund Korthåret

Oppsummering:

  • Dvergdachshund korthåret er en livlig, oppfinnsom og energisk hund med et stort hjerte, til tross for sin lille størrelse.
  • Rasen er allsidig og fungerer godt som jakt- og sporhund, men krever aktivitet og selskap.
  • Dachshundene finnes i ni forskjellige rasevarianter med tre hårlag og tre størrelser. Finn ut hvilken variant som passer best for ditt bruksområde.
  • Dachshunden har en lang historie som går tilbake til middelalderen og er kjent som en av de mest allsidige og nyttige jakthundene i moderne tid.
  • Pelsstell varierer avhengig av hårlaget, men generelt sett er dvergdachshund korthåret en rase med minimal pelspleie.

Historie:

Dvergdachshund korthåret har sitt opprinnelsesland i Tyskland, og navnet «dachs» refererer til dens opprinnelige formål med å jakte på grevling. Rasen utviklet seg fra en mutantgen som resulterte i korte ben på en ellers normal kroppsbygning. Dachshunden ble avlet frem fra støverraser som var spesialisert i hijakt. Den har nå oppnådd anerkjennelse verden over som en allsidig og nyttig jakthund.

Egenskaper og mentalitet:

Dvergdachshunden brukes i dag som hihund, drevhund, spor- og ettersøkshund. Den er spesielt godt egnet for rådyrjakt og viser seg å være en dyktig viltfinner som jakter i et behagelig tempo for både viltet og jegerne.

I tillegg til sine jaktferdigheter, fungerer dvergdachshunden også utmerket som en familiehund og turkamerat. Den viser sin energi, sjarm og utstråling på utstillinger og har ofte en fremtredende plassering blant de beste i konkurransen. Dachshunden har ulike jaktprøver og bruksprøver som gir rett til championat, og den deltar aktivt i hundeutstillinger.

Dvergdachshunden er en aktiv og underholdende familiehund. Den kan velge sine favoritter blant bekjente og utnytter dem for å få ekstra godbiter. Den er komfortabel i sitt miljø og liker å ligge høyt for å ha oversikt. Når den trenger ro, foretrekker den ofte å ligge under eller inne i noe, gjerne gjemt under dynen.

Størrelse og utseende:

Dvergdachshunden kommer i ni forskjellige rasevarianter. De er delt inn etter størrelse: standard, dverg og kanin. Den største varianten skal veie rundt 9 kilo ifølge rasestandarden. De mindre variantene har ingen vektgrenser, men klassifiseres etter brystmålet. Brystmålet måles rundt brystkassen like bak forbena. Kanindachshunden kanmåle opptil 30 cm i brystomfang, mens dvergdachshunden kan måle fra 30 til 35 cm.

Rasen er også delt inn etter hårlag, og det finnes tre varianter: strihåret, langhåret og korthåret. Strihåret har en jevn, tett og stri pels med underull, mens langhåret har glatt og glinsende pels med lengre hår under halsen, på kroppens underside og spesielt på ørene. Korthåret har kort, tett, glinsende og tilliggende pels uten synlige bare flekker.

Helse:

Dvergdachshunden er generelt sett en frisk rase som har god levealder. Fokus på avlsarbeidet er å avle på mentalt og fysisk friske hunder. Ryggprolaps er mer vanlig hos dachshunder sammenlignet med andre raser, og det tas hensyn til denne sykdommen i avlsarbeidet. Forekomsten av PRA (øyesykdom) er svært liten, men mange hundeeiere velger likevel å undersøke øynene til sine hunder før avl. Andre helseaspekter er beskrevet i RAS-dokumentet.

Pelsstell:

Dvergdachshunden har sjelden pelsproblemer og har en normal felling om våren og høsten. Oppdrettere kan gi veiledning om pelsstellet, men generelt sett krever korthåret variant minimalt med pelspleie. Strihåret variant kan derimot trenge trimming og pussing.

Vil du lære mer?

Hvis du ønsker å lære mer om rasen, anbefales det å kontakte raseklubben for dvergdachshund. Rasestandarden gir også en beskrivelse av rasens fysiske og mentale trekk, og er nyttig lesing for de som vurderer å skaffe seg en valp av denne rasen.

Klikk her for og komme til raseklubben

Lykke til!

Vurderer du en Dvergdachshund Korthåret valp?

Utforsk oppdrettere av Dvergdachshund Korthåret i Norge

Kartert viser oppdrettere av Dvergdachshund Korthåret i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Dvergdachshund Korthåret?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna