Din handlekurv

Breton

Valp og raseprofil

#29

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Breton i Norge

▪️  306 nye valper registrert i 2022 

▪️ En -21 % endring fra 2021

▪️  1428 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

5,0/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

1,5/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

Fakta om Breton

Kort om rasen

  • Vi anbefaler å kontakte raseklubben før du kjøper en valp for å få mer ekspertise, oppdretteroversikt og kunnskap om rasens helse.
  • Breton er en aktiv jakthund som trives best med en engasjert, konsekvent og aktiv eier.
  • Rasen er tilpasningsdyktig og sosial, med et våkent og intelligent uttrykk.
  • Breton er den minste av de stående fuglehundene av langhåret kontinental type.
  • Pelsen er brukspels og tåler regn og kulde, og er selvrensende.

Verdt å tenke på

Breton er en fantastisk jakthund som krever en engasjert og aktiv eier. Hvis du ikke har planer om å bruke hunden til jakt, finnes det kanskje bedre rasevalg for deg. Rasen er aktiv og trives best når den får utfolde seg i varierte aktiviteter. Mange Bretoner trives også med aktiviteter som agility. Det er viktig å merke seg at Bretonen trenger tilgang til gode naturområder hvor den kan få boltre seg, enten det er sommer eller vinter.

Historikk

Bretonens opprinnelse kan spores tilbake til midten av Bretagne i Frankrike. Den regnes nå som den største av de franske stående fuglehundene og er sannsynligvis den eldste blant spanieltypene. Opp gjennom det 20. århundre ble rasen forbedret gjennom nøye kontrollerte kryssinger og seleksjoner for å skape en komplett fuglehund.Bretonen hadde sin historiske identitet knyttet til lokale jakthunder. Den var en lokal variant av landspaniel, livlig og lik springerspaniel. Bretonen ble brukt til ulike typer jakt og i alle slags terreng. Den passet perfekt til sitt lokale bruk og ble særlig verdsatt av jegere, inkludert tjuvjegere.

Egenskaper/mentalitet

Bretonen er mentalt robust uten tegn til aggressivitet. Den har et våkent, intelligent og vennlig uttrykk. Rasen er tilpasningsdyktig, sosial og har et oppmerksomt uttrykk. Bretonen er avbalansert og ivrig, og den har et naturlig standinstinkt. Den er lærevillig og en utmerket jakthund.

Størrelse/utseende

Bretonen er den minste av de stående fuglehundene av langhåret kontinental type. Den har en harmonisk bygning, substansfull uten å være tung, og med tilstrekkelig eleganse. Rasen utstråler livlighet og intelligens. Bretonen gir inntrykk av å være en kompakt hund full av energi.

Bretonen kommer i ulike fargekombinasjoner, inkludert hvit og orange, hvit og sort, og hvit og lever, med varierende utbredelse av uregelmessige hvite flekker. Noen har også flekket eller roan (skimlet) pels, og noen kan ha ticks på snuten eller bena. Trikolor-varianten har orange til mørk rød på oversiden og siden av snuten, over øynene, på bena, brystet og over haleansatsen.

Det er ønskelig med et smalt bliss til alle farger. Ensfarget er ikke tillatt.Hannhunder har en ideell størrelse på 48-51 cm, mens tisper har en ideell størrelse på 47-50 cm. Rasen har et harmonisk størrelsesspekter.

Pelsstell

Bretonen har en utmerket brukspels som tåler regn og kulde. Pelstypen kan variere, men en glatt og ikke altfor lang pels foretrekkes. Pelsen er «selvrensende» og krever sjelden mer enn regelmessig gjennombørsting og en dusj ved behov.

Raseklubbens veiledning og mer informasjon

Det anbefales generelt å kontakte raseklubben for Breton for å få mer informasjon og veiledning om rasen. Raseklubben sitter på ekspertisen om denne flotte rasen, inkludert oversikt over anerkjente oppdrettere og kunnskap om rasens helse. Ved å ta kontakt med raseklubben, kan du få verdifulle råd og sikre at du finner en sunn og veltilpasset valp. Du finner lenken til raseklubben nederst på denne siden.

Klikk her for å komme direkte til Raseklubben 

Vi ønsker deg lykke til med å utforske den spennende verdenen til Breton!

Vurderer du en Breton valp?

Utforsk oppdrettere av Breton i Norge

Kartert viser oppdrettere av Breton i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Breton?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna