Din handlekurv

Bedlington Terrier

Valp og raseprofil

#197

Popularitet i Norge

Antall registrerte valper siste 5 år

Statistikk for Bedlington Terrier i Norge

▪️  14 nye valper registrert i 2022 

▪️ En 27 % endring fra 2021

▪️  52 registrerte siste 5 år

Datakilde: NKK

Hunderasens karakteristika

3,5/5

Aktivitetsnivå

3,5/5

Samarbeidsevne

5,0/5

Pelspleie

3,5/5

Budsjett

Fakta om Bedlington Terrier

Oppsummering

Bedlington Terrier er en livlig og sporty hund som er full av selvtillit.Den elsker å delta i lange turer både sommer og vinter.Rasen er hengiven og liker å ligge tett inntil familien sin.

Pelsstellet krever regelmessig klipp hver tredje måned og børsting noen ganger i uken.Rasen kan være egnet for allergikere, men det anbefales å prøve å være i nærheten av en hund før man eventuelt kjøper.

Egenskaper/Mentalitet

Bedlington Terrier er generelt sett en stabil, rolig og behersket hund med et balansert gemytt. Mange velger den som sin første hund, og det fungerer ofte bra. Den sies å være intelligent nok til å tåle mindre feil i oppdragelsen uten katastrofale konsekvenser.

 Med god oppdragelse vokser Bedlington Terrier opp til å bli en positiv, åpen og glad familiehund som har mange gode egenskaper.Rasen er trenbar til mange ulike oppgaver, men det er viktig å ta hensyn til dens sensitive natur og behandle den med respekt.

 Bedlington Terrier har vist seg å være i stand til å mestre ulike utfordringer i verden, så den kan i teorien tilpasses mange ulike behov.

Størrelse/Utseende

Bedlington Terrier er en elegant og smidig hund med en lett rektangulær kroppsbygning. Hodet er smalt, dypt og avrundet med en silkeaktig topp over skallen. Linjen fra nakkeknøl til snutespiss er rett og ubrutt. 

Nesebrusk og øyenfarge varierer avhengig av pelsfargen. Ørene er lavt ansatt og henger tett inntil kinnene med kort hår og frynser nederst. Brystkassen er dyp og bred, og ryggen er naturlig hvelvet over lendepartiet. Halen er middels lang, elegant buet og skal ikke bæres over rygglinjen. Bevegelsene er karakteristiske: Dansende, lette og fjærende i langsomt tempo, og galopp i høyt tempo.

Pelsstell

Pelsstellet til Bedlington Terrier må ikke negligeres. Rasen har en tett, tykk og linaktig pels som ikke røyter, og mange allergikere tolererer rasen godt. Pelsen bør klippes minst hver tredje måned, helst oftere.

 For å forhindre floker bør pelsen børstes grundig med en karde 1-2 ganger i uken. Ved behov, spesielt i forbindelse med klipping, bør hunden bades. Hovedprinsippet for Bedlington Terrierens frisyre er å følge kroppens linjer så godt som mulig.

Historikk

Som de fleste andre terrierrasene stammer Bedlington Terrier også fra de britiske øyer, nærmere bestemt Northumberland. I dette robuste landskapet fantes det ulike typer terriere som skulle holde skadedyr unna hjem og gårder, samt kunne brukes til revejakt, grevlingjakt og krypskyting.

 På slutten av 1700-tallet trakk kullgruvene til seg innflyttere, og disse hadde med seg sine egne hunder, som inkluderte strihårede terriere og myndekrysninger. Blandingen av disse hundene med de lokale hundene var opphavet til de første Bedlington Terrierne.

Lyst til å lære mer om rasen?

Det anbefales å ta kontakt med raseklubben for mer informasjon om Bedlington Terrier og deres helse. Du kan også lese RAS-dokumentet nedenfor. RAS står for Rasespesifikke avlstrategier og gir en god oversikt over rasens status i dag og klubbens fokus på avl fremover.

Rasestandarden beskriver de fysiske og mentale særtrekkene til rasen og er også anbefalt lesning for de som vurderer å kjøpe en valp av denne rasen.

Klikk her for å komme til Raseklubben

Lykke til!

Vurderer du en Bedlington Terrier valp?

Utforsk oppdrettere av Bedlington Terrier i Norge

Kartert viser oppdrettere av Bedlington Terrier i Norge med tidligere aktivitet

Hundeforsikring til Bedlington Terrier?

Finn best pris og vilkår som passer best for din hundefamilie 

HobbyHund's

Rasedatabase

0
Antall raser

Mest populære raser i 2022

border collie hunderase profilbilde
#1 Border Collie | +1.701
golden retriever valp med tunge ut profilbilde raseprofil
#2 Golden Retriever | +1.166
engelsk setter utendørs raseprofilbilde
#3 Engelsk Setter | +1.074
staffordshire bull terrier Hunderase profilbilde
#4 Staff. Bull Terrier | +1.026
labrador retreiver hunderase profilbilde
#5 Labrador Retriever | +963

Utstyr til valp?

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna