hund som trener agility på en agility løype

Agilitytrening på 5 steg!

Kom i gang med agilitytrening for hunden din på en enkel måte!

Agilitytrening er en morsom og utfordrende aktivitet som kan styrke båndet mellom deg og hunden din, samtidig som det gir en flott mulighet til å trene hundens fysiske og mentale ferdigheter. Hvis du er nysgjerrig på agility og vil starte treningen med hunden din, er du kommet til rett sted! I dette innlegget vil jeg gi deg noen enkle trinn og tips for å komme i gang med agilitytrening.

1. Skaff deg det grunnleggende utstyret:

For å begynne med agilitytrening, så trenger du noen grunnleggende utstyr.

Her er noen produkter du kan vurdere:

  • Agility Tunnel Portable Pro: En sammenleggbar og bærbar tunnel som kan brukes til å trene hunden din på å løpe gjennom og utforske ulike ruter.

  • Agility Slalompinner 12pk: Dette settet med slalompinner gir deg muligheten til å trene hunden din på å manøvrere gjennom en serie med pinner, noe som krever god kroppsbeherskelse og koordinering.

  • Agility Høydehopp Trixie: Høydehoppene gir deg muligheten til å trene hunden din på å hoppe over hindringer i ulike høyder, slik at du kan tilpasse treningen etter hundens ferdighetsnivå.

  • Agility FlexiRing Trixie: FlexiRingen er et allsidig agilityhinder som kan brukes til å trene hunden din på å hoppe gjennom ringen eller bruke den som en barriere for å øve på retningsendringer og smidighet.

  • Trixie Dog Activity Hindersett: Dette settet inneholder en kombinasjon av forskjellige hindertyper, inkludert hopphindre, tunneler og slalompinner, som gir deg muligheten til å variere treningen og holde hunden din engasjert.

  • Trixie Sport Training Dummy: Det er laget av holdbart materiale og har en praktisk håndtak, noe som gjør det enkelt å kaste og håndtere under treningssesjonene. Denne brukes til å lære hunden din apportering, søk og andre øvelser som kan være nyttige i agilitytrening.

Hund som driver med agility med en agility tunnel bak seg i fargen gul

2. Tren på grunnleggende lydighet og kommandoer:

Før du begynner med agilitytrening, er det viktig at hunden din har en god forståelse for grunnleggende lydighet og kommandoer. Sørg for at hunden din kan lytte og reagere på kommandoene «sitt,» «stå,» «bli,» «kom,» og «fot.» Dette vil gjøre det lettere å kommunisere med hunden din under agilitytrening.

Hund som sitter etter instruks fra eier under agilitytrening
 

3.Introduser hunden din til hindrene:

Når du har utstyret klart og hunden din har de grunnleggende kommandoene på plass, er det på tide å introdusere hunden din til hindrene. Begynn med å la hunden din utforske hindrene i sitt eget tempo. La den snuse, hoppe over eller krype under hindrene uten å pålegge den for mye press i begynnelsen. Dette vil hjelpe hunden din med å bli kjent med hindrene og bygge tillit. 

Hund som går over agility høydehopp for å lære hvordan man hopper høydehopp

4. Belønn hunden din:

Belønning er en viktig del av agilitytrening. Når hunden din gjør noe riktig, for eksempel å hoppe over et hinder eller løpe gjennom en tunnel, gi den umiddelbart ros og belønning i form av godbiter eller positiv forsterkning. Dette vil motivere hunden din til å fortsette å utforske og mestre hindrene. Du kan også bruke Trixie Dog Activity Hindersett for å variere treningen og belønne hunden din med muligheten til å utforske forskjellige hindertyper.

hund som blir belønnet med godbit

5. Bygg gradvis opp treningen:

Etter hvert som hunden din blir mer komfortabel med hindrene, kan du begynne å bygge opp treningen gradvis. Øk vanskelighetsgraden ved å legge til flere hindre, endre rekkefølgen på hindrene eller øke høyden på hopphindrene. Husk å alltid trene i korte økter for å unngå utmattelse og hold treningen positiv og morsom for hunden din. Med det varierte utstyret du har skaffet deg, så kan du skape en spennende og engasjerende agilitybane for hunden din.

Viktigste er å ha det gøy

Husk at agilitytrening handler om å ha det gøy og bygge et sterkt samarbeid med hunden din.
Ha tålmodighet og nyt reisen sammen med din firbeinte venn😊

Anbefalte produkter til agility

Inspirert av: hundfritid.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bestill og få gratis frakt

på ordre over 999,-

Problemfri 45 dagers returrett

Feil eller misfornøyd? Vi refunderer

Trygge produkter

Testet og vurdert av hundefamilier

100 % sikker betaling på nett

Visa / MasterCard / Vipps / Klarna